27 / 04 / 2024

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan

İstikrar 'ev'e yansıdı. Sandıktan '4 yıl kesintisiz istikrar' sonucunu görüp ev sahibi olmak isteyen vatandaş, seçimin hemen ertesi günü konut kredisi almak için bankaların kapısını çaldı.

Gayrimenkul yatırımı için en doğru zaman!

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan; Merkez Bankası'nın peş peşe açıkladığı faiz indirim kararının etkilerinin ikinci el konut piyasasında görülmeye başladığını söyledi.

Ruslar'ın Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları durmadı!

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilim, Rusların Türkiye'de yaptığı gayrimenkul yatırımlarına yansımadı. 1A Plus Yönetim Kurulu Başkanı Sevimli: "Krizden emlak sektörü etkilenmedi. Rusların 'Türkiye ilgisi' devam ediyor" dedi.

İkinci el konutlarda bu yıl hareket bekleniyor!

ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Birinci eldeki konut arzı artarak devam ediyor ama ikinci elde daha yüksek oranlı artış var. 2016’da, ikinci el konutlarda ciddi hareket bekliyoruz” dedi.

2016'da tüketicinin ‘konut iştahı’ talebi canlı tutacak!

Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında gelmesinin ve tüketicinin ‘konut iştahı’nın sektöre olan talebi canlı tuttuğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Baygan, 2016’nın daha hareketli bir yıl olacağının sinyallerini aldıklarını belirtti.

Konut kredi faizleri Ocak'ta yükselebilir!

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ”Faizler düşmez. Hatta ocakta artabileceğinin sinyalleri geldi. Konut alacaklar, konut faizleri yükselmeden harekete geçmeli” şeklinde konuştu.

Yatırımcılar lüks olmayan konutlara yöneldi!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, dövizini ve altınını bozduran yatırımcıların lüks olmayan konutlara yöneldiğini açıkladı. Mustafa Baygan, dövizin ise son 20-30 yılda lira karşısına kaybettiren bir yatırım aracı olduğunu ifade etti.

Yüksek yurt ücretleri öğrencileri ev sahibi yapıyor!

Yüksek yurt aidatları ve kiralar İstanbul’daki öğrencileri ev sahibi yapıyor. İstanbul’da üniversite okumaya gelen öğrenciler aylık 2000 liraya varan ev kirası ödemek yerine 1+1 bir daire alıp ev sahibi olmayı tercih ediyor.

İşsizlik sorunu inşaat sektörünün büyümesiyle çözülür!

Yıllık bazda artan işsizlik rakamlarına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaat sektörünün gelişmesi ve konut satışlarına bağlı olarak sektördeki istihdamın da yükseleceğine dikkat çekti.

Esas Gayrimenkul 2023 Türkiye’nin en İyi işverenleri listesinde yerini aldı!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul,“Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi”nde 100-249 çalışanı olan şirket kategorisinde 4. sırada yer aldı.

Esas Gayrimenkul dijital dönüşümünü Microsoft Türkiye ile hızlandırıyor!

Esas Gayrimenkul, Türkiye’de ve dünyada büyüyen operasyonlarını etkili bir biçimde yönetmek için uçtan uca yeni bir dijital dönüşüm hareketi başlattı.

Mekan Gayrimenkul Türkiye genelinde temsilcilik açıyor!

Mekan Gayrimenkul, uzun yıllar ardından emlak piyasasında edindiği tecrübeyi bayilerle paylaşıyor. Mekan Gayrimenkul Türkiye genelinde temsilcilik açıyor.

Yabancıdan Türkiye'nin petrolü gayrimenkule rekor yatırım!

Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınmasında ana rolünü sürdürüyor. 2019 yılının ilk dokuz ayında yabancıya konut satışı tarihi bir rekor ile 32 bin adet seviyesine ulaştı...

ERA Gayrimenkul Türkiye, Portekiz'de Avrupalı yatırımcı ile buluştu!

Portekiz'de yapılan ve 17 ülkenin master franchise‘lerinin katıldığı Era Real Estate Avrupa Kongresi’nin yıldızı ERA Türkiye oldu...

Bu yıl gayrimenkul alanlar 2020'de kazanacak!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Can Özatay, ülkemizde gayrimenkul yatırımının her zaman güvenli liman olduğunu ve emlak sektörünün 2019 yıl sonunda eski cazibesine döneceğini söyledi.

Era Avrupa, 2019 yılını Türkiye yılı ilan etti!

Kasım 2018’de Era Gayrimenkul Türkiye & Kıbrıs’ı satın alan Coldwell Banker  Türkiye Başkanı Gökhan Taş, ERraTürkiye Genel Müdürü Can Özatay ile birlikte Paris’te Era Avrupa ile görüşme yaptı.

Gayrimenkulde girişim fırsatı!

Dünyanın ilk global gayrimenkul şirketi olan Coldwell Banker'ı 2013 sonunda Türkiye'ye getiren Gökhan Taş, Kasım 2018'de Era Gayrimenkul Türkiye-KKTC'yi satın aldı. Bu yıl Coldwell Banker için 100, Era Türkiye için 65 adet şube açılacak...

Girişimciler ERA seminerlerinde buluştu!

ERA Gayrimenkul Türkiye, küçük bir sermeye ile kendi işinin patronu olmak isteyen girişimciler ile “Sattıkça Özgürleşirsin” seminerinde bir araya geldi...

Dövizdeki artış yazlık satışlarını da etkiledi!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, dövizde yaşanan artış sebebiyle yazlık satışlarının durgunlaştığını belirtti.

Dijital Gayrimenkul Danışmanı eğitimine İzmir’den büyük ilgi!

ERA Gayrimenkul Türkiye, İzmirli Broker ve Gayrimenkul Danışmanlarına "Dijital Gayrimenkul Danışmanlığı" eğitimi verdi. İzmir eğitime büyük ilgi gösterdi...

Kiralar önümüzdeki dönemde daha fazla artacak!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, dövizde ve enflasyonda yaşanan yükselişle birlikte kiralardaki artışın önümüzdeki yıllarda daha fazla olacağını dile getirdi. 

İzmir Dijital Gayrimenkul Danışmanı eğitimi 26 Temmuz'da!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, sektörün hizmet kalitesini artırmak için seminer ve eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan Haberi

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan

Seçim öncesindeki belirsizlik nedeniyle Eylül ayında yüzde 20 gerileyen konut satışları yeniden artıya geçti. Seçim sonucunu gören bazı vatandaşların 2 Kasım sabahı konut kredisi talebiyle kapılarını çaldığını belirten bankacılar, yılsonuna kadar konut ve taşıt kredilerinde ciddi artış olacağını öngörüyor. Sektör temsilcileri geçen yılın konut satış rakamı olan 1 milyon 165 bini geçmeyi hedefliyor.

Katılım bankalarında konut kredisi faiz oranları güncellendi!

HEDEF 1.2 MİLYON SATIŞ

“Bir takım elbise alacak olan da çamaşır bulaşık makinesi alan da frene bastı. İş yapmayı özledik” diyen ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, seçimin hemen ardından ekonomide yaşanan rahatlamayla emlak talebinde artış yaşandığını söyledi. Dövizde ve faiz oranlarında gerileme beklediklerini kaydeden Baygan böylece geçen yılki 1 milyon 275 bin olan tapu işlem hacminin bu yıl...