19 / 05 / 2024

Ercan Havaalanı emrullah turanlı

Ercan Havaalanı emrullah turanlı

Ercan Havaalanı ihalesini alan ortaklardan Terminal Yapı’nın, diğer ortak Taşyapı’yı kendisini projeden dışlamakla suçlaması, Ercan Havaalanı’yla ilgili yeni bir tartışma başlattı..

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

Emrullah Turanlı KKTC vatandaşı oldu!

Ercan Havalimanı'nın işletmecisi ve Taşyapı patronu Emrullah Turanlı vatandaşlık talepleri KKTC Bakanlar Kurulu'nun 10 Kasım’daki toplantısında kabul edildi.

Emrullah Turanlı: Belgeler ortada tek yolum adalet!

Emrullah Turanlı, eski Ulaştırma Bakanı günümüz Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile girdiği Ercan havalimanı polemiğiyle ilgili, “Ben siyasetçi değilim belgeli konuşuyorum. Tanıklar, ödenmiş dekontlar ve Ombudsman’ın raporu ortada, hakkımı adalet ve hukukta aramaktan başka çarem yok” dedi.

Taşyapı KKTC Ercan Havalimanı'nın inşaatına başladı!

İnşaatına başladıkları ‘Yeni Ercan Havalimanı’ hakkında bilgi veren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Kalitemizde mütevazı değil, iddialı olacağız. Hedefimiz ‘Ercan’ ile Kıbrıs’ı her anlamda uçurmak” diye konuştu.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın terminal binası 2018'de açılacak!

T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını söyledi.

KKTC Ercan Havaalanı 1 yıl içinde bitirilecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik durumu ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Bankası heyeti, KKTC’nin Ercan Havaalanı’nı da mercek altına aldı.

Ercan Havaalanı ihalesi iptal mi edilecek?

Ercan Havaalanı ihalesini alan ortaklardan Terminal Yapı’nın, diğer ortak Taşyapı’yı kendisini projeden dışlamakla suçlaması, Ercan Havaalanı’yla ilgili yeni bir tartışma başlattı..

Ercan Havaalanı inşaatı bu hafta başlıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, geçtiğimiz aylarda törenle temeli atılan ancak çeşitli nedenlerle inşaatına başlanılamayan Ercan Havaalanı konusunda "Tüm problemler hafta sonu bitecek ve hafta başı inşaat başlayacak" dedi.

KKTC Ercan Havaalanı’nı Taş Yapı yenileyecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ercan Havaalanı’nın işletmesini 25 yıllığına alan Taşyapı, havalimanının baştan aşağı yenilenmesi için ilk adımı attı..

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmalarına Taşyapı imzası!

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerler dün yapılan sözleşme ile Taşyapı'ya teslim edildi...

Ercan Havaalanı'nda askere ait yerler devredildi!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanının genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerlerin dün yapılan sözleşme ile Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Aş'ye teslim edildiğini açıkladı.

Yenişehir'den KKTC'ye direkt uçuşlar başladı!

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havaalanı'na direkt uçuşlar Borajet-Akgünler Turizm işbirliği ile düzenlenen seferle saat 09.45'te Yenişehir Havalimanı'na inen ilk uçakla başladı...

Kayseri'den Kıbrıs'a direkt uçuşlar Haziran'da başlayacak!

Uçuşlar, Kayseri Erkilet Havaalanı ile Kıbrıs Ercan Havaalanı arasında 23 Haziran'da başlayacak olup her hafta toplamda 3 sefer olmak üzere, Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri karşılıklı yapılacak.

Ercan Havaalanı emrullah turanlı Haberi

Ercan Havaalanı emrullah turanlı

Yoğun tartışmaların ardından iki yıl önce, İrsen Küçük hükümeti döneminde, yap-işlet devret modeliyle 25 yıllığına işletme hakkı devredilen Ercan Havaalanı’yla ilgili tartışmalar bitmiyor. İhaleyi alan T&T Havalimanı İşletmeciliği’nin ortaklarından Terminal Yapı’nın,Taşyapı’ya yönelik çeşitli suçlamalarda bulunması, Ercan’la ilgili tartışmalara farklı boyut kazandırdı.

Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, önceki gün düzenlediği basın toplantısında büyük hissedar Taşyapı’yı, kendilerini projeden dışlamak, şirketi tek başına yönetmek, yaptırım yapma isteği olmamakla suçlayarak, çeşitli eleştirilerde bulundu.

Taşyapı Şirketi’nin ihale sözleşmesine aykırı davrandığını iddia eden Delimollaoğlu Terminal Yapı’ya hiçbir iş ve kararda danışmadığını ve bilgi vermediğini belirtmişti.


TAŞYAPI, HALKIN SESİ ARACILIĞIYLA YANIT VERDİ

Rusya’da bulunan Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı, Ercan ihalesindeki ortağı Terminal Yapı’nın iddialarına, Halkın Sesi aracılığıyla yanıt verdi.

Turanlı, iddiaları “boş laflar” olarak niteleyerek, “Boş laflara ayıracak vaktim...