02 / 05 / 2024

Ercan Havalimanı devir işlemleri

Ercan Havalimanı devir işlemleri

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 'ta hisse devir sözleşmesi imzaladı.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda bakım ve onarım çalışmaları başladı!

Ticari uçuşlara kapanan Atatürk Havalimanında TAV Havalimanları ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasındaki devir teslim işlemleri bitti. DHMİ'ye teslim edilen mevcut terminal binasında bakım onarım çalışmaları başladı.

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı biletleri satışa çıktı. Buna göre THY, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.

Emrullah Turanlı KKTC vatandaşı oldu!

Ercan Havalimanı'nın işletmecisi ve Taşyapı patronu Emrullah Turanlı vatandaşlık talepleri KKTC Bakanlar Kurulu'nun 10 Kasım’daki toplantısında kabul edildi.

Taş Yapı, Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdı!

İnşaat sektöründe faliyet gösteren Taş Yapı, KKTC'de Ercan Havalimanı'nın inşaatına başlıyor. Firma, 38 yıldır yapılması planlanan havalimanı ile atağa geçti.

Emrullah Turanlı: Belgeler ortada tek yolum adalet!

Emrullah Turanlı, eski Ulaştırma Bakanı günümüz Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile girdiği Ercan havalimanı polemiğiyle ilgili, “Ben siyasetçi değilim belgeli konuşuyorum. Tanıklar, ödenmiş dekontlar ve Ombudsman’ın raporu ortada, hakkımı adalet ve hukukta aramaktan başka çarem yok” dedi.

Taşyapı KKTC Ercan Havalimanı'nın inşaatına başladı!

İnşaatına başladıkları ‘Yeni Ercan Havalimanı’ hakkında bilgi veren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Kalitemizde mütevazı değil, iddialı olacağız. Hedefimiz ‘Ercan’ ile Kıbrıs’ı her anlamda uçurmak” diye konuştu.

KKTC Ercan Havalimanı terminal binası 20 ayda açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temelini attıkları KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının 20 ayda hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın terminal binası 2018'de açılacak!

T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı ile ilgili uzun süredir bir olumsuzluğun kamuoyunu meşgul etmediğini belirterek, “Yeni terminal binası yapılıyor” dedi.

Taşyapı KKTC'deki havalimanının temelini attı!

Taşyapı İnşaat, KKTC'nin tek havalimanı olan Ercan'ın 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temelini attı. 157 bin metrekarelik tesis, 4 yıl içinde tamamlanacak.

Ercan Havalimanı devir işlemleri Haberi

Ercan Havalimanı devir işlemleri


"Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı." Sözkonusu sözleşme, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin; mevcut apronu 500 metre daha uzatmasını, mevcut aprona paralel olarak 3 kilometrelik ek bir apron ve yeni bir terminal binası yapmasını ve yeni terminale ulaşım için 500 metrelik bir tünel inşa etmesini öngörüyor.



4 yıl içinde tamamlanacak yeni terminal binası ve apron inşası için arazinin yüklenici firma Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne tamamen devredilmesi gerektiğine işaret eden Taçoy, Ercan Havalimanı arazisinin devredilebilmesi için önce arazinin içerisindeki askeri bölgelerin boşaltılmasının sağlandığını, ikinci ve son olarak da İstanbul Handling Ltd. tarafından kullanılan hangarın...