27 / 04 / 2024

Ercan havalimanı özelleştirme

Ercan havalimanı özelleştirme

KKTC özelleştirmelerde ilk adımı havalimanlarında tarken tekliflerde son gün olarak 27 Ağustos veriliyor. İhale ile TAV başta olmak üzere Limak, Çeçen, Çelebi gibi gruplar ilgileniyor. KKTC'de yapılacak olan diğer özelleştirme ise enerji

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

KKTC'ye yeni Ercan Havalimanı!

Taşyapı İnşaat, KKTC’deki yeni Ercan Havalimanı için düğmeye bastı. 220 milyon Euro’ya mal olacak, 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temeli atıldı.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Ercan Havalimanı'nda yeni terminalin temeli yarın atılıyor!

Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı'nda yeni terminalin ilk etap temelinin perşembe günü atılacağını açıkladı..

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

Ercan Havalimanı yarın Taşyapı’ya devredilecek!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı.

Ercan havalimanı özelleştirme Haberi

Ercan havalimanı özelleştirme



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ekonomik krizin olası etkilerini azaltmak ve daha hızlı bir büyüme sağlamak için özelleştirme yoluna girdi. Mart ayında çıkarılan özelleştirme yasasıyla ilgili hukuksal çalışmaları yapan KKTC, ada halkının yoğun itirazlarına karşın bu kararından vazgeçmeyeceğini belirtti. Yunanistan finansal krizden etkilenen ülkelerden biriydi ardından da bu krizler sonrası etkilenen Güney Kıbrıs da kısa bir süre önce devletin elindeki kurumları satacağını açıklamıştı.


Birkaç yıldır Avrupa Birliği ve Türkiye ile yürüttüğü yeniden yapılanma çalışmalarının bir sonucu olarak özelleştirmeleri uygulama kararı alan KKTC, ilk adımı 27 Mart 2012'de attı. Adada iktidar olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekillerinin oylarıyla 27 Mart 2012 sabaha karşı özelleştirme yasası Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi'nde kabul edildi. Yasa kabul edildikten sonra iktidar; muhalefet, işçi sendikaları ve basının yoğun...