02 / 05 / 2024

Ercan Havalimanı taşyapıya mı devredilecek

Ercan Havalimanı taşyapıya mı devredilecek

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak ikinci pistin akıbeti mecliste!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacağı duyurulan ikinci pistin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs pandemi hastanesinin ihalesini 85 milyon TL'ye Taş Yapı aldı!

Sağlık Bakanlığı’nın sadece 10 Covid-19 hastası olan Kuzey Kıbrıs’a yaptıracağı “100 yataklı prefabrik pandemi hastanesini ihalesi" 85 milyon TL'ye Taş Yapı'ya verildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi iptal mi edildi?

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi'nin iptal edilme nedeni meclis gündemine taşındı. CHP'li  Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşyapı’dan dönüşüm mağdurlarına ihtarname!

Taşyapı 13 Şubat 2019’da 300’ü aşkın hak sahibine gönderdiği ihtarnameyle sözleşmeleri tek taraflı feshetti. Projeyi yapamadığı için kazanç ve prestij kaybı yaşadığını belirten firma masrafların faiziyle birlikte kendisine ödenmesini talep etti.

Sivas'ta yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 90 azaldı!

Sivas’ta yapı ruhsatı verilen daire sayısının geçen yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık olarak yüzde 90 oranında düşüş yaşadığı açıklandı.

Bakanlık'tan Atatürk Havalimanı taşınmasıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 30 ve 31 Aralık'ta yapılması planlanan büyük taşınmanın ertelenmesi ile ilgili; taşınma sürecinin titizlikle ve eksiksiz olarak tamamlanmasının planlandığı belirtti.

Nuvo Dragos'ta kolay yaşam, kolay ulaşım, kolay kazanç!

Özderici GYO’nun Maltepe Dragos’ta yapımını tamamladığı Nuvo Dragos'ta  avantajlı konumuyla kolay yaşam, kolay ulaşım, kolay eğitim, kolay sağlık, kısacası yeni bir hayat sunuyor..

Taş Yapı'dan 750 milyon Euro’luk 5 yeni otel geliyor!

Taş Yapı 2018 yol haritasını açıkladı. İnşaat, turizm, tarım ve havalimanı işletmeciliği alanında faaliyetlerini sürdüren Taş Yapı yeni yılda turizm projelerine ağırlık verecek.

JCR Eurasia Rating'ten Taşyapı'ya tam puan!

JCR Eurasia Rating, Taşyapı İnşaat'ın uzun vadeli ulusal not ve görünümü için ‘yatırım yapılabilir’ değerlendirmesini yaptı.

Taş Yapı'dan Menemen'e ilk site!

İzmir Menemen'e 12 yılda 18 proje kazandıran Taş Yapı'nın yeni sitesi Taş Konakları'nda yaşam başladı. Firma, Menemen’de gayrimenkul sektöründeki alışkanlıkları bozdu.

Taş Yapı, Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdı!

İnşaat sektöründe faliyet gösteren Taş Yapı, KKTC'de Ercan Havalimanı'nın inşaatına başlıyor. Firma, 38 yıldır yapılması planlanan havalimanı ile atağa geçti.

Mart'ta kiracıya yüzde 5,87 zam yapılacak!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış hesaplamalarında kullanılan üretici fiyat endeksini açıkladı. Açıklanan verilere göre Mart'ta kiracıya yüzde 5,87 oranında zam yapılacak..

Ercan Havalimanı taşyapıya mı devredilecek Haberi

Ercan Havalimanı taşyapıya mı devredilecek


"Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı." Sözkonusu sözleşme, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin; mevcut apronu 500 metre daha uzatmasını, mevcut aprona paralel olarak 3 kilometrelik ek bir apron ve yeni bir terminal binası yapmasını ve yeni terminale ulaşım için 500 metrelik bir tünel inşa etmesini öngörüyor.



4 yıl içinde tamamlanacak yeni terminal binası ve apron inşası için arazinin yüklenici firma Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne tamamen devredilmesi gerektiğine işaret eden Taçoy, Ercan Havalimanı arazisinin devredilebilmesi için önce arazinin içerisindeki askeri bölgelerin boşaltılmasının sağlandığını, ikinci ve son olarak da İstanbul Handling Ltd. tarafından kullanılan hangarın...