29 / 04 / 2024

Taş Yapı'dan 750 milyon Euro’luk 5 yeni otel geliyor!

Taş Yapı'dan 750 milyon Euro’luk 5 yeni otel geliyor!

Taş Yapı 2018 yol haritasını açıkladı. İnşaat, turizm, tarım ve havalimanı işletmeciliği alanında faaliyetlerini sürdüren Taş Yapı yeni yılda turizm projelerine ağırlık verecek.




Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Taş Yapı 2018 yılı içerisinde, yurtiçi ve yurtdışında 750 milyon Euro yatırımla 5 yeni otel hayata geçirecek. 

 

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, ağırlıklı yatırımlarının otel olacağını açıkladı. İstanbul Etiler’de 300 odalı bir otel için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekleyen Turanlı, Şişli’de hayata geçirecekleri karma bir proje içinde de bir otel inşa edeceklerini aktardı. 

 

Gayrimenkul sektöründe de çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Turanlı, portföylerinde yaklaşık 1000 konut olduğunu söyledi. Turanlı, 2018’de şantiyelerinde 2 bine yakın istihdam sağmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. 

 

Turanlı yeni yatırımlarını şu şekilde anlattı; “Balkanlar’da, Avrupa’da, Afrika’da çalışıyoruz. Almanya Münih’de 350 odalı bir otel yapacağız. Bu projenin yanındaki parselle de görüşüyoruz, aşama aşama proje büyüyecek. Senegal’de otel ve tren yolu projemiz var. Lüksemburg’da da bir otel için çalışmalara başladık. Bu ülkelere Taş Yapı ofislerini de kurduk. Gördüğümüz ilgiden memnunuz, yatırımcıları başlarının üstünde taşıyorlar. Türklere karşı inanılmaz bir ilgi ve sevgi var. Siyaset ayrı bir olay, ama hem Avrupa hem Afrika bizi seviyor” dedi. İstanbul’daki 2 otel için 250 milyon Euro yatırım planladıklarını belirten Turanlı, yurtdışı turizm yatırımları için de 500 milyon Euro yatırım yapacaklarını kaydetti. Yurtdışı otelleri için Hilton ile anlaştıklarını belirten Turanlı, yurtiçi için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.


Geri Dön