01 / 05 / 2024

erciyes kayak pisti

erciyes kayak pisti

Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 400 rakımdaki Tekir bölgesindeki pistlerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, daha yüksek yerlerde bir metreyi bulduğunu söyledi.

Erciyes'teki teleferik hattı ve kayak pisti bu kış hizmete girecek!

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: "3 bin 917 metre yüksekliğe sahip Erciyes'te 3 bin 400 metreye teleferik hattı ve kayak pisti yapıyoruz. Erciyes Kayak Merkezi'nde her türlü kayak müsabakaları yapılabilecek" dedi

Kayseri Erciyes'te 4 yeni otel açıldı!

Kayseri'nin Erciyes Kayak Merkezi'ne 4 yeni otel inşa edildi. İnşa edilen yapıların toplam maliyeti 210 milyon liraya mal oldu.

Radisson Blu Mount Erciyes 10 ayda tamamlandı!

Artaş İnşaat'ın inşa ettiği ve Radisson markasının ilk kayak oteli olma özelliğini taşıyan Radisson Blu Mount Erciyes Oteli'nin inşaatı 10 ayda tamamlandı.

Radisson Blu Hotel Mount Erciyes açıldı!

Türkiye’deki yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Radisson Otel Grubu, kış turizminin önemli merkezlerinden Erciyes’te yeni bir otelin açılışını yaptı. Erciyes Kayak Merkezi’ndeki Radisson Blu Hotel, Mount Erciyes, Grubun Kayseri’deki ikinci oteli oldu.

Sinpaş GYO Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO, Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkına ilişkin değerleme raporu yayınlandı. 

Kayseri Erciyes'te yatırım yapmak için arsa alanlara uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yatırım yapmak için Erciyes Kayak Merkezi'nden arsa alanlara bazı uyarılar yaptı.

 Xperia Mountain Resort Erciyes’in temeli atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile beraber Erciyes’te hayata geçirilecek olan Türkiye'nin en gelişmiş, Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden Xperia Mountain Resort Erciyes’in temel atma törenine katıldı.

Sinpaş GYO Çankaya Teleferik-Kayak Pisti projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesinin değerleme raporunu yayınladı.

Sinpaş Çankaya Kayak Pisti ve Macera Parkı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara İli Çankaya İlçesi'nde Yer Alan Teleferik, Kayak Pisti ve Macera Parkına ait hazırlanan değerleme raporunu yayınladı...

EMITT'te Erciyes'e yoğun ilgi!

Erciyes Kayak Merkezi 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtıldı.

Ardahan Göle Kayak Merkezi ihaleye çıkıyor!

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ülkemizde ki en kaliteli kar kristallerinin bulunduğu Göle de, neden bir Kayak Merkezi ve Buz Pisti olmasın diyerek Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İle yaptığı görüşmeler sonuç vermiş Pistin yapılacağı yer,zemin ve kar ölçümleri yapılmıştı.

Erciyes Kayak Okulu 1 Ocak'ta açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes'te açılacak olan Kayak Okulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, 1 Ocak'ta açmayı planladıkları kayak okulunda uluslararası çapta sporcu yetiştireceklerini belirtti.

Bursa Kayak Pisti için çalışmalar hızlandı!

Bursa’yı sporda marka kent haline getirmek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, marka spor tesislerini kente kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Bursa Kent Ormanı'na kayak pisti inşa edilecek!

Bursa’yı değerleriyle modern bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte incelemelerde bulunduğu Atatürk Kent Ormanı’na 12 ay kullanılabilecek bir ‘Suni Kayak Pisti’ yaptırılacağını söyledi

erciyes kayak pisti Haberi

erciyes kayak pisti


Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te üç gündür aralıklarla devam eden yağış sonrasında kar kalınlığı 2 bin 400 metreden yüksek yerlerde 1 metreye ulaştı.


Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 400 rakımdaki Tekir bölgesindeki pistlerde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, daha yüksek yerlerde bir metreyi bulduğunu söyledi.


3 bin 916 metre yüksekliğe sahip Erciyes'te zirveye yakın yerlerde ise kar kalınlığının 3 metreyi geçtiğini ifade eden İkiler, pistlerdeki karın ezilerek kayağa elverişli hale getirdiklerini belirtti.


İkiler, ayrıca Tekir bölgesindeki bin 650 metre uzunluğundaki ve 65 metre enindeki pistin de kayak severlerin hizmetine sunulduğunu, kayak severleri Erciyes'e beklediklerini dile...