29 / 04 / 2024

Erciyes Teknopark AŞ

Erciyes Teknopark AŞ

Erciyes Teknopark A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun, Teknoloji Transfer Ofisleri'nin Türkiye'nin çehresini değiştireceğini, yaptığı çalışmalarla ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmayı hedeflediğini söyledi...

GYODER PropTech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi açılıyor! 

Proptech pazarını desteklemek, sınır ötesi iş birlikleri ile büyütmek için GYODER ve YTÜ Yıldız Teknopark iş birliği ile kurulan “GYODER Proptech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi” Maslak’ta resmen açılıyor. 

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

Kayseri Erciyes'te 4 yeni otel açıldı!

Kayseri'nin Erciyes Kayak Merkezi'ne 4 yeni otel inşa edildi. İnşa edilen yapıların toplam maliyeti 210 milyon liraya mal oldu.

Radisson Blu Mount Erciyes 10 ayda tamamlandı!

Artaş İnşaat'ın inşa ettiği ve Radisson markasının ilk kayak oteli olma özelliğini taşıyan Radisson Blu Mount Erciyes Oteli'nin inşaatı 10 ayda tamamlandı.

Radisson Blu Hotel Mount Erciyes açıldı!

Türkiye’deki yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Radisson Otel Grubu, kış turizminin önemli merkezlerinden Erciyes’te yeni bir otelin açılışını yaptı. Erciyes Kayak Merkezi’ndeki Radisson Blu Hotel, Mount Erciyes, Grubun Kayseri’deki ikinci oteli oldu.

İntengo Gayrimenkul Teknolojileri Anonim Şirketi Teknopark Şubesi açıldı!

İntengo Gayrimenkul Teknolojileri Anonim Şirketi Teknopark Şubesi bugün Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Murat Talu tarafından açıldı.

KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes KSS'de 2 gayrimenkul satılıyor!

Avrupa'nın en büyük karma AVM'si KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi'nde 1 akaryakıt alanı ve 1 köşe dükkan açık artırma usulüyle 1 milyon 64 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Kayseri Erciyes'e modern misafirhane inşaatı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) karşısında bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alana modern misafirhane inşa edileceğini söyledi.

Malatya'ya bir teknopark kurulmalı!

BAU (Bahçeşehir Üniversitesi) Global Başkan Yardımcısı Ahmet Köse, Malatya’nın her açıdan büyük bir potansiyel taşıdığını vurguluyor. Köse, "Malatya’mıza mutlaka bir adet teknopark kazandırılmalıdır" diyor.

Kayseri Büyükşehir mülkiyetindeki arsalar satışa çıkıyor!

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Beyazşehir Mahallesi, Erciyes Mahallesi ve Şeker Mahallesi’nde bulunan arsalar satışa çıkıyor.

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Erciyes Küçük Sanayi Sitesi'nde 32 iş yeri satışa çıktı!

TOKİ'nin projelendirilerek inşaatı tamamlanan Kayseri Erciyes Küçük Sanayi Sitesi'nde 32 iş yeri 242 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Erciyes Teknopark AŞ Haberi

Erciyes Teknopark AŞ

Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, bilim adamlarının yaptığı araştırmaların genellikle kağıt üzerinde kaldığını, kağıt üzerindeki bu bilgilerin sanayiye aktarılıp ekonomiye dönüştürülmesiyle Türkiye’nin çehresi değişeceğini belirterek, "Teknoloji Transfer Ofisleri yaptığı çalışmalarla ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmayı hedefliyor" söyledi. 


Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerdeki teknoparklar bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisleri'nin (TTO), bilim adamlarıyla sanayiciyi buluşturduğunu kaydetti. Üniversitelerde çok fazla bilgi biriktiğini ancak bunların ülke ekonomisine veya sanayiye aktarılamadığını kaydeden Coşkun, TTO’ların görevinin köprü vazifesi görerek bu işlemi aktif hale getirmek olduğunu vurguladı.


Coşkun, "teknoloji transferi" kavramının Türkiye'nin gündemine yeni girdiğini ifade ederek, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun 2013 ve 2014 yıllarında 20 TTO’ya birer milyon lira destek verdiğini belirtti.


Önümüzdeki 10 yılda üniversitelerdeki...