18 / 05 / 2024

erdek zeytinli mahallesi tarihi okul

erdek zeytinli mahallesi tarihi okul

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Zeytinli Mahallesi'nde bulunan eski Atatürk İlkokulu'nun tadilatına başlandı. 1879 yılında Rumlar tarafından yaptırılan okul, 1915-1918 yılları arasında 'Erdek Menzil Hastanesi' adı ile hastane olarak kullanıldı...

Balıkesir Erdek'te yeni otel için start verildi! 74 odalı otel 88.6 milyon TL'ye yapılacak! 

Balıkesir Erdek'te Halitpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilecek 74 odalı otel için düğmeye basıldı. 186 milyon 725 bin TL'ye mal olacak projeyi, Karadere Otelcilik Turizm İnşaat Anonim Şirketi inşa edecek. İşte ayrıntılar...

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Gaziantep Şahinbey'de her mahalleye sosyal tesis yatırımı!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Zeytinli Mahallesi’nde inşa edilen sosyal tesis ve taziye evi çalışmalarını yerinde inceledi.

Balıkesir Erdek'e bin konut geliyor!

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki edildi. Tatlısu Mahallesi'ne bin konut inşa edilecek. Bölge 5 bin kişilik akıllı kente dönüşecek...

Gaziantep'te apartman inşaatında çökme!

GAZİANTEP’te, bir apartman inşaatında beton dökümü sırasında meydana gelen çökmede 1 kişi yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Zeytinli Mahallesi’nde meydana geldi. Bir apartman inşaatında beton döküm işlemi sırasında çökme meydana geldi.

Erdek Paşalimanı Poyrazlı Mahallesi'ne RES inşa ediliyor!

Paşalimanı Adası'nda, Erdek'e bağlı Poyrazlı Mahallesi'ndeki RES sayısı her gün artıyor. Konuyla ilgili Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler: Bu rüzgar santralleri önümüzdeki dönemde 22'ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, bölgenin eko sistemini de bozuyor' dedi.

Şehitkamil Zeytinli konutları 2 aya kadar teslim edilecek!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Selimiye Mahallesi'nde yapımı devam eden 147 dairelik 3 blok halindeki Zeytinli konutları inşaatını inceledi, modern binalar yaptıklarını belirtti.

Şehitkamil Zeytinli Konutları'nda sona gelindi!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Selimiye Mahallesi'nde yapımı devam eden 147 dairelik 3 blok halindeki Zeytinli konutları inşaatını inceledi.

Şehitkamil Zeytinli Konutları iki ay sonra teslim edilecek!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Selimiye Mahallesi’nde 147 dairelik 3 blok halindeki Zeytinli konutları inşaatını inceledi. Başkan Fadıloğlu, “Zeytinli Konutlarımızı inşallah iki aya kadar hak sahiplerine teslim etmiş olacağız” dedi.

Gaziantep Zeytinli Konutları inşaatında sona yaklaşıldı!

Selimiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ile kamulaştırılan alanlara, Şehitkamil Belediyesi tarafından Zeytinli konutlarının inşaat çalışması sona yaklaşıyor. İnşaat çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğü Zeytinli Konutları, kısa sürede sahiplerini bu

Zeytinli Konutları'nda sona yaklaşıklı!

Selimiye Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ile kamulaştırılan alanlara, Şehitkamil Belediyesi tarafından Zeytinli Konutlarının inşaat çalışması sona yaklaşıyor. İnşaat çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğü Zeytinli Konutları, kısa sürede sahiplerini bu

Zeytinli Konutları inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Selimiye Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ile kamulaştırılan alanlara, Şehitkamil Belediyesi tarafından Zeytinli Konutlarının inşaat çalışması sona yaklaşıyor.

erdek zeytinli mahallesi tarihi okul Haberi

erdek zeytinli mahallesi tarihi okul


Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Zeytinli Mahallesi'nde bulunan eski Atatürk İlkokulu'nun tadilatına başlandı.


İlçede bugün Zeytinli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 1997 yılında Atatürk İlkolulu olarak eğitim ve öğretime devam eden okul, 1879 yılında Rumlar tarafından okul olarak yaptırıldı. Bir ara Balıkçı Okulu olarak kullanılan tarihi bina, 1915-1918 yılları arasında ise 'Erdek Menzil Hastanesi' adı ile hastane olarak kullanıldı. Çanakkale savaşlarında yaralılar gemilerle Erdek'e getirilerek burada tedavi edildi.


2013 yılında röleve, restorasyon ve restitüsyon projesi yapılan Atatürk İlkkulu'nun onarımı devam ediyor. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan okulun restore edilmesi ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.



Eylül...