07 / 05 / 2024

Ereğli taş evler restorasyonu

Ereğli taş evler restorasyonu

EREĞLİ İlçe Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Taş Evleri'nde yürüttüğü röleve çalışmalarında sona gelindi. Röleve çalışmalarının son aşamaya geldiği ve akabinde restorasyon çalışmalarının startının verileceği kaydedildi.

Konya Ereğli için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Ereğli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Konya ili Ereğli ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karadeniz Ereğli'deki PTT binasının akıbeti TBMM gündeminde!

Karadeniz Ereğli'deki PTT hizmet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zonguldak Ereğli için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili Ereğli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Ereğli'de 7.7 milyon TL'ye satılık 35 arsa!

Konya Ereğli Belediyesi, mülkiyetine sahip olduğu 35 arsayı ihale ile satışa sunuyor. İhale 31 Ağustos'ta yapılacak...

Karamürsel Ereğli’deki iki tarihi yapı restore edilecek!

Karamürsel Ereğli’de yer alan yöresel evlerden iki tanesi restore edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi restorasyon ihalesi 15 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Ereğli Belediyesi'nden 3.6 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Ereğli Belediyesi tarafından 3 mahalledeki 5 arsa ihale usulü ile satılıyor. Arsaların ihalesi 12 Aralık'ta gerçekleşecek..

Ereğli'de 6.4 milyon TL'ye icradan satılık tavuk çiftliği ve arsası!

Konya İli Ereğli İlçesi'nde yer alan tavuk çiftliği ve arsası 6 milyon 435 bin 635 TL muhammen bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu taşınmazın ihalesi 4 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Ereğli-Devrek karayolunun yapımı mecliste!

Ereğli-Devrek karayolunun yapımı meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, karayolu hakkında soru önergesi hazırladı..

Emekli TOKİ Zonguldak Kdz Ereğli kura tam listesi!

Kura çekilişinin bugün saat 10:00’dan itibaren açıklandığı projede 200 adet daire emekliye özel satışta. İşte Emekli TOKİ Zonguldak Kdz Ereğli kura tam listesi...

TOKİ Kdz Ereğli Evleri kura çekiliş sonucu!

TOKİ Kdz Ereğli Evleri kura çekilişi sonucu bugün saat 10:00’dan itibaren açıklanacak. Projede toplamda 200 adet daire emekliye özel satışta.

Zonguldak Kdz Ereğli TOKİ kurası nerede?

TOKİ Zonguldak Kdz'de toplamda 200 adet daire emekliler için satışta. Peki Zonguldak Kdz Ereğli TOKİ kurası nerede?

TOKİ Zonguldak Kdz Ereğli Evleri kura sonucu!

TOKİ Zonguldak Kdz Ereğli Evleri kura sonucu 1 Ağustos'ta açıklanacak. Projede daireler 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi.

Zonguldak Kdz Ereğli TOKİ kura çekilişi nerede?

Toplamda 200 adet dairenin emekliler için satışta olduğu projede daireler 2+1 şeklinde tasarlandı. Peki Zonguldak Kdz Ereğli TOKİ kura çekilişi nerede?

Ereğli taş evler restorasyonu Haberi

Ereğli taş evler restorasyonu

EREĞLİ Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa başlattıkları röleve çalışmalarının son aşamaya geldiği ve akabinde restorasyon çalışmalarının startının verileceği kaydedildi. İstanbul'dan gelen Efekta Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Kayhan Çanakel ve Konya Büyükşehir İmar Müdürlüğü Planlama ve Kentsel Tasarım Şube Müdürü Ali Uçar, Taş Evler bölgesinde incelemelerde bulundu. 


BELEDİYE Başkanı Özkan Özgüven ve Başkan Yardımcıları Adem Erdal ve Zuhal Savaş'ın da katıldığı incelemelerde taş evlerin Ereğli kimliği ile özdeşleşen farklı bir konsepte sahip olduğu ve aslına uygun bir restorasyon çalışması ile bölgenin yeniden dizayn edileceği kaydedildi. 


YENİLEME; ASLINA UYGUN YAPILACAK 

BELEDİYE Başkanı Özkan Özgüven, seçim öncesi Taş Evlerin Ereğli'ye aslına uygun bir şekilde kazandırılması için çalışacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak, "Konya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar doğrultusunda röleve çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi....