09 / 05 / 2024

Ereğli termik santral

Ereğli termik santral

Ereğli'nin Bayat ve Ballıca köyleri arasındaki Kireçlik koyuna yapılması planlanan 2 ayrı termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci, firmanın ÇED raporunu tanınan sürede bakanlığa sunmadığı için sonlandırıldı.

Konya Ereğli'de restorasyon çalışmaları başlıyor!

Ereğli ve Halkapınar’da yatırımları başlatarak vatandaşlarla buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’de Ulu Cami, Kervansaray ve hamamın bulunduğu bölgede restorasyon projelerinin hazırlandığını söyledi.

Ereğli’ye 70 milyon TL’lik yatırım!

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Ereğli Belediyesi tarafından eski SSK Hastanesi karşısına yaptırılacak olan Ereğli Kent Konağı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. İşte törenin ayrıntıları...

Ereğli'de yanan restoran alanı yeniden projelendiriliyor!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, eski Belediye Başkanlarından rahmetli Kenan Akpınar döneminde yaptırılan ve yanarak kül olan Ekin Aile Gazinosunun bulunduğu alanı Yap-İşlet-Devret modeli ile yeniden ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

Konya Ereğli'de metruk binaların yıkımı gerçekleşiyor!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edilen ve özellikle madde bağımlılarının mekanı haline gelen metruk binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Konya Ereğli'ye kapalı pazar yeri inşa edilecek!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Kapalı Pazar için yer belirleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özgüven, Ereğli’ye yakışan modern bir Kapalı Pazaryeri için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti..

Konya Ereğli'de metruk binalar yıkılıyor!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edilen ve özellikle madde bağımlılarının mekanı haline gelen metruk binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Sanko Ereğli Çimento'yu satın aldı!

Sanko Holding, dünyanın en büyük çimento üreticilerinden Fransız Lafarge Grubu'nun, Türkiye'deki yatırımlarından Ereğli Çimento'yu satın aldı..

Sanko, Lafarge Ereğli Çimento’yu satın aldı!

SANKO Holding, dünyanın en büyük çimento üreticilerinden Fransız Lafarge Grubu’nun, Türkiye’deki yatırımlarından ‘’ Lafarge Ereğli Çimento ’’ şirketini satın aldı.

Sanko Holding, Lafarge Ereğli Çimento şirketini satın aldı!

Sanko Holding, dünyanın en büyük çimento üreticilerinden Fransız Lafarge Grubu’nun, Türkiye’deki yatırımlarından "Lafarge Ereğli Çimento" şirketini satın aldı.

Soma'da termik santral için yeni yer aranıyor!

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını açıkladı.

Ereğli imarı ivme kazandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri Ereğli'nin mevcut yürürlükte olan imar planları hakkında incelemelerde bulundular. Ereğli'de uygulanan imar planında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ereğli'de üst ölçekli imar planları yapılacak!

Özkan Özgüven, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak üst ölçekli planlarla Ereğli Belediyesinin uygulayacağı imar planının koordineli bir şekilde yapılarak şehrin geleceğine önemli bir ivme kazandırılacağını ve bu gezi ile ilk adımın da atılmış olduğ

Ereğli termik santral Haberi

Ereğli termik santral


Ereğli Çevre Platformu Sözcüsü Murat Akbaş, platform üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Kireçlik'e yapılması planlanan 2 termik santrale ilişkin ÇED durumunu sorduklarını söyledi. 


Bu termik santraller için HEMA Enerji'ye tahsis yapılmasının ardından ÇED sürecinin de başladığını anlatan Akbaş, şöyle konuştu: 


"Ereğli Çevre Platformu olarak söz konusu termik santraller, yöredeki köyler başta olmak üzere Ereğli ve civarını ciddi boyutlardaki gaz ve toz emisyonlarının yanı sıra atıklar nedeniyle canlı yaşamını olumsuz etkileyecek. Yörenin yaşam kaynaklarından biri olan tarım arazileri de son derece olumsuz etkilenecek. Tüm halkımızın besin zincirine de etki edeceğini dile getirerek bugüne kadar çeşitli etkinliklerle konunun hassasiyetini gündeme taşıma gayreti içinde olduk." 


ÇED raporu, verilen süre olan 9 Mayıs'a kadar bakanlığa sunulmadı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan yazışmayı açıklayan...