04 / 05 / 2024

Erenköy Işık Liseleri

Erenköy Işık Liseleri

Bu yıl kuruluşunun 130. yılını kutlayan Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları, sporsanat, teknoloji ve bilim liseleri açacak. Kurum, aynı zamanda İstanbul dışında da okul açmaya hazırlanıyor.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahallelerine ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Ataşehir İçerenköy ve Küçükbakkalköy planları Mayıs’ta Meclis’te!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı açıklamada, İçerenköy ile Küçükbakkalköy imar planları mayıs ayında meclise gelecek ve sonrasında planların çıkacağını söyledi.

Erenköy'deki Sarı Köşk apartmanlara meydan okuyor!

Kadıköy Erenköy, Osmanlı'dan bu yana varlıklı ailelerin büyük bahçeler içerisinde bulunan köşkler yerini çok katlı yüksek apartmanlara bıraktı.

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

Tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi yıkılacak!

Deprem riski taşıdığı bulunan Erenköy Kız Anadolu Lisesi yaz tatilinde yıkılacak. Yeni okulun 16 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

İçerenköy ve Küçükbakkalköy Mahalleleri plan tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, İçerenköy - Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 21 Kasım 2018 tasdik tarihli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Akiş GYO'nun Erenköy gayrimenkulü için olağanüstü kanun yoluna başvuruldu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü için ‘Yargılamanın Yenilenmesi' talebi ile olağanüstü kanun yoluna başvurdu...

Küçükbakkalköy ve İçerenköy'ün imar planları onaylandı!

Küçükbakkalköy, İçerenköy Mahalleleri ve Yakın Çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli  Uygulama İmar Planları onaylandı.

Ataşehir İçerenköy'e cami inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir İçerenköy'de inşa edilecek cami için bir ihale düzenledi. İhale 13 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Gülaylar, İçerenköy'deki CarrefourSA arsası için el sıkıştı!

İstanbul İçerenköy’de şehrin göbeğinde bulunan ve pek çok yatırımcının markajına giren CarrefourSA arazisinin satışında son noktaya gelindi. Gülaylar, İçerenköy'deki CarrefourSA için el sıkıştı.

İçerenköy ve Küçükbakkalköy'ün nazım imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı....

Erenköy Işık Liseleri Haberi

Erenköy Işık Liseleri

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Okulları, Teknoloji ve Bilim Liseleri ile Spor-Sanat liselerini açmaya hazırlanıyor. FMV Işık Okulları CEO’su Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, “Fen ve teknoloji liseleri, uzmanlık okulları, meslek liseleri giderek önemli hale geliyor ama spor-sanat lisesi yok. Bu yönde bir açık var. Eğitim sistemi bir puzzle gibidir. Puzzle’ın bazı parçalarının eksik olduğunu düşünüyoruz. Yani bilimin yanı sıra spor-sanat liselerinin de gerekli olduğuna inanıyoruz. Bunu daha alt okullarımıza da yaymak istiyoruz. Bu nedenle bu yıl Işık Spor Sanat Tasarım Akademisini hayata geçirdik” dedi. İstanbul dışında okul açmaya başlayacakları bilgisini de veren Kıyak, “Şu an okullarımız İstanbul’da faaliyet gösteriyor ama önümüzdeki süreçte il dışında okullaşma planımız var. Önceliğimiz Bursa, ardından İzmir ve Antalya” dedi. Kısa vadede öğrenci sayılarını...