22 / 05 / 2024

Ergene Ceza

Ergene Ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ergene Havzası'nda yaşanan kirliliği önlemek amacıyla, 2011–2012 yılları içinde yaklaşık 12 milyon lira para cezası verdi

Çamlıyayla Ergene yolu hizmete açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler Çamlıyayla Ergene mevkiindeki Körmenlik ve Kesecik bağlantı yolunun asfalt ve bakım onarım çalışmalarını tamamladı, Çamlıyayla Ergene yolu vatandaşların hizmetine açıldı.

Mersin Çamlıyayla Ergene yolu açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, Kurban Bayramı öncesi bitirme sözü verdiği Çamlıyayla Ergene yolu tamamlanarak, vatandaşların hizmeti açıldı.

Marmaris'te imara aykırı binalara 15 milyon TL'lik ceza!

Marmaris’te 5 bin bina için imara aykırı olduğu gerekçesi ile yıkım kararı verildi. Acar, "25 yıllık oteli yıkmalı mıyız? Yazık günah değil mi? Ceza kestiğimiz ve yıkım kararı aldığımız çok ciddi büyük tesisler var. Ne yapacağımızı şaşırdık.” dedi.

Tekirdağ Ergene Masal Parkı bu yıl tamamlanacak!

Ergene İlçesi'ne bağlı Yeşiltepe Mahallesinde yapılması planlanan Masal Parkı Proje çalışmalarının başlayacağının müjdesi verildi.Ergene Belediyesi Masal Parkını 2015 yılı içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Bornova Ergene resmi kurum alanı imar planı askıda!

İzmir Bornova İlçesi, Ergene Mahallesi 238 ada 6-7 parsellerde “Resmi Kurum Alanı”na ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yeniden askıya çıktı...

Kilis L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın inşaatı bu yıl bitecek!

Kilis’te, L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumlarının inşaatının bu yıl tamamlanması bekleniyor. İnfaz kurumlarının hizmet binasının geçen yıl Ağustos ayında temeli atılarak inşaatında başlanmıştı

Ergene Kara Boru Hatları İhalesi'ne 7 teklif!

Ergene Havzası OSB müşterek atık su arıtma tesislerinde arıtılmış atık suların, Marmara Denizine deşarjını sağlayacak toplama hatları ve derin deşarj sistemi olan, Kara Boru Hatları İhalesi gerçekleşti.

Isı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

3 kez ceza alan kentsel dönüşüm denetimcisine 1 yıl iş yok!

Kentsel dönüşümde denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim firmalarına yüzde 50 ceza kesilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, bir yılda üç idari para cezası alan kuruluş, kamudan bir yıl ihale alamayacak.

Kocaeli'de yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

1999’da yerle bir olan ve binlerce evladını depreme kurban veren Kocaeli’de, yapı denetim firmalarının ders almadığı ortaya çıktı. Firmalara ceza yağdı..

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

Ergene Ceza Haberi

Ergene Ceza

Çevre konusunda son derece duyarlı olduklarını ve bununla ilgili çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen Bakan Bayraktar, tüm fabrikaların denetlendiğini ve denetim mekanizmalarını daha da arttıracaklarını belirterek, “İtmeden, kakmadan, incitmeden, karşılıklı diyalog, bütünleşme içinde yapacağız” şeklinde konuştu.


“Çevre ile hayat, çevre ile eğitim, çevre ile sağlık, çevre ile sanayi, üretim. Bunları bir bütünlük içinde sağladığımız zaman, çok daha ileri noktalara gidebiliriz” diyen Bakan Bayraktar, bakanlık olarak bu konuda çok ciddi bir gayret içinde olduklarını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Ergene Havzası'nda incelenen 4973 işletmeye, 12 milyon 49 bin 970 lira para cezası verildi. 


Bakanlık, 2011–2012 yılları içerisinde Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerini içine alan Ergene Havzası’ndaki denetimlerini artırdı. Ergene Havzası’na yönelik yapılan denetimlerde sanayi tesislerine yaptırım olarak kapatma cezası ve para...