07 / 05 / 2024

ergene havzası projesi

ergene havzası projesi

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı hakkında bilgi veren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "OSB içerisine yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisi yaklaşık 250 milyon dolara mal olacak.

Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma sistemi protokolü onaylandı!

Kırklareli, Edirne ve de Tekirdağ illerini kapsayan Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma, toplama hattı ve de deşarj sistemine ilişkin protokol, Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

Ergene Havzası Projesi kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Arıtılacak Atıksuların Marmara Denizine Derin Deniz Deşarjı Projesi kapsamında kollektör hattı güzergahı üzerinde bulunan ve Kararın ekinde yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Veysel Eroğlu: Ergene'yi kurtarmanın maliyeti 3,2 milyar lira!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene'yi kurtarma projesinin basit bir dere ıslahı projesi olmadığını belirterek, içindeki 15 paket ile toplam tutarın 3,2 milyar lirayı bulduğunu söyledi....

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Tekirdağ'da 24 derslikli Ergene İlköğretim Okulu inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında Süleymanpaşa ve Kapaklı’dan sonra üçüncü okulun temeli Ergene ilçesinde atıldı.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Bingöl Yenibaşlar köyünde evlere dış yalıtım yapılıyor!

Köy Muhtarı Abdullah Kızılbaoğa, “Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce kabul edilen ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünce hazırlanan Göynük Çayı Havzası Projesi yapılırken bazı köylülerimiz evlerinde olmadığı için destekten faydalanamıyor.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

İSKİ Düzce'deki arıtma tesisleri için yer tespiti yapıyor!

Düzce Valisi Ali Fidan Başkanlığında Valilik makamında Düzce İli Koruma Havzası projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda İSKİ tarafından Düzce ilinde yapılması düşünülen ‘Arıtma Tesisleri’ için yer tespiti konusu da ele alındı.

Veysel Eroğlu: 13 yerleşimin atık su arıtma tesisi inşaatına başladık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ergene havzasında, biyokimyasal oksijen ihtiyacı kirliliği açısından 2007-2014 arasında gözle görülür bir iyileşme sağlandı" dedi.

Ergene Havzası'nda risk analizi yapılacak!

Ergene Havzasında hava kirliliği ve buna bağlı sağlık risklerinin araştırılması için TÜBİTAK destekli proje kapsamında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı gibi yerleşim ve sanayi bölgelerinde oluşan hava kirleticileri belirleniyor.

ergene havzası projesi Haberi

ergene havzası projesi


Ergene Havzası Koruma Eylem Planı hakkında bilgi veren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "OSB içerisine yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisi yaklaşık 250 milyon dolara mal olacak. Eylem planı kapsamında yapılacak çalışmalar sonucu Ergene Havzası, özlenen 30 yıl önceki haline kavuşacak" dedi O Yerlikaya, 2009'dan bu yana bölgedeki sanayi kuruluşlarının 500 bin metreküpün üzerinde yeraltı suyu kullandığına dikkat çekerek, bundan sonraki süreçte yeraltı suyunun kullanılmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Sanayi alanlarındaki su ihtiyacının Meriç Nehri'nden günlük 622 bin metreküp su getirilerek giderileceğini aktaran Yerlikaya, "Ayrıca Ergene Havzası'nda taban temizleme çalışmaları yapılacak. Ergene'ye akıtılan evsel arıtma suyu dördüncü kalite bir su. Bu. dörtten üçe, üçten de ikinci kaliteye kadar temizlenecek. İkinci kalite su tarımsal alanda kullanılabilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kullanabileceği lisanslı katı...