25 / 07 / 2024

Ergene Nehri ıslah çalışmaları

Ergene Nehri ıslah çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Uzunköprü aydınlatılacak!

Meriç ve Tunca nehri üzerinde bulunan tarihi köprülerin aydınlatılmasında sona gelinirken Türkiye’nin ve dünyanın en uzun taşköprüsü olan ve Ergene nehri üzerinde bulunan Uzunköprü’de aydınlatılacak.

Thames Nehri'ndeki kale 1.5 milyon liraya satıldı!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ortasından geçen Thames Nehri'nde, 19'uncu yüzyılda inşa edilen bir kale 400 bin sterlinden ( yaklaşık 1.5 milyon lira ) alıcı buldu...

Londra'da kiralar uçunca Thames Nehri’nde tekne aldılar!

İngiltere'nin başkenti Londra'da kira fiyatları astronomik hale gelince 18 yaşındaki Charlotte Tindle'ın ailesi, kızlarına Thames Nehri'nde demirli bir tekne aldı. Londra'daki okulun öğrenci yurtları ayda 1000 sterlin kira istiyor...

Fırat Nehri üzerindeki tarihi yerleşke turizme kazandırılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Aşağı Fırat Havzası” olarak adlandırılan Fırat Nehri üzerinde yer alan tarihi yerleşke ve köyleri turizme kazandırmak için harekete geçti.

Meriç Nehri'nde su seviyesi yükseldi!

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Meriç Nehri'nde su seviyesinin yükselmesinin sebeplerinden birinin yağışlar, bir diğerinin ise Bulgaristan tarafının bildirerek baraj kapaklarını açması olduğunu söyledi.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları kapsamında servis geçiş köprüsü inşa ediliyor!

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Kadıköy eski DMO-Kalamış arasında yaklaşık 3,2 kilometrelik güzergahta devam eden dere ıslah çalışmaları nedeniyle, Kurbağalıdere'nin Uzunçayır Kavşağı mevkisinde dere geçiş köprüsü inşaatına başlandı.

Ergene Nehri ıslah çalışmaları Haberi

Ergene Nehri ıslah çalışmaları

Bakan Eroğlu, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i ziyareti ardından valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


AK Parti hükümeti döneminde Kırklareli'de çok güzel yatırımlar yapıldığını ifade eden Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında bilgi verdi. 


Ergene Nehri'ndeki kirliliğin giderilmesi amacıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ergene Havzası Koruma Projesi'ni başlattıklarını anımsatan Bakan Eroğlu, bunun için yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.


Ergene Nehri'nin geçmişte çok kirli olduğunu anlatan Eroğlu, ''Ergene Nehri 4. sınıf su kalitesinde akmaktaydı. Üzüntü kaynağımızdı. Hayat kaynağı olacak bu nehrin böyle kirli akması fevkalade üzüyordu. Burada kimse kendi vazifesini yapmıyordu. Bizim vazifemiz olmamasına rağmen atık su arıtma inşa ediyoruz. Biz sadece kontrol edip ceza kesecektik. Ama tabi bu böyle olmuyordu. Yıldırım hızıyla çalışmaya başladık....