22 / 05 / 2024

ergene nehri şafak harekatı

ergene nehri şafak harekatı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembolü haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti...

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Büyük Menderes Nehri taştı!

Etkili yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Çal ilçesinde tarlaları su bastı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede taşkın nedeniyle zarar gören arazilerde incelemelerin tamamlanmaya başladığını söyledi.

Meriç Nehri yeniden taşkın riski yaşıyor!

Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Şafak Mimari Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şafak Mimari Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi 11 Mart 2015 'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de Sayim Pamuk Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Ergene Kültür Merkezi ne zaman inşa edilecek?

Ergene Belediyesi'nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı. Ergene Kültür Merkezi Projesi 2015 programına alındı

Menderes Nehri taştı!

Aydın'da etkisini artıran sağanak yağmur, Büyük Menderes Nehri'nin Söke'den geçen bölümünde taşkına neden oldu. Kar sularının erimesiyle yağmur sularının debisi yükselince Menderes Nehri'ne Beşparmak Dağları'ndan Söke Ovası göle döndü.

Asi Nehri üzerine köprü yapılacak!

Defne Belediyesi, ASİ Nehri üzerinde köprüler yapmayı planlıyor. Defne Belediye Başkanı Yaman,4 mahalle, 10 belde, 23 köyden oluşan Defne ilçesinin birbirine entegrasyonun sağlanması açısından birçok yol ve köprüye ihtiyaç olduğunu

Afak Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Afak Emlak Ticaret Limited Şirketi 16 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile Esenyurt'ta, Moazz (M.H.A.B.) Beltagy, Mohamed (M.H.A) Aly, Maged (M.M.İ.A.) Ahmed ortaklığında kuruldu.

Dicle Nehri üzerindeki HES'lere dünya mirası iptali!

Dicle Nehri üzerine yapılmak istenen 2 HES projesi daha dünya mirası listesine sunulacak Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği için mahkeme tarafından iptal edildi...

Kepez Şafak Mahallesi'ne kapalı pazar inşa edilecek!

Kepez Şafak Mahallesi'ne yeni bir kapalı pazar inşa edilecek. Pazar alanıyla ilgili imar planı kararı meclisten geçti. Tütüncü, " Proje ve ihale süreçlerinin tamamlanmasından ardından mevcut semt pazarını, kapalı modern bir Pazar haline getireceğiz." ded

ergene nehri şafak harekatı Haberi

ergene nehri şafak harekatı


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembolü haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Tekirdağ ile Edirne'nin Keşan ve Uzunköprü ilçelerindeki temel atma törenleri ve ziyaretlerin ardından Edirne'ye gelen Eroğlu, valilikte protokol üyelerince karşılandı.


Valilik şeref defterini imzalayan Eroğlu, toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Edirne'ye yatırım maliyeti 98 milyon lira olan, aralarında gölet inşaatları, dere ıslahları, ağaçlandırma çalışmaları, ferdi kredilerin olduğu 19 proje müjdesiyle geldiğini söyledi.


Eroğlu, yapılacak tesislerle 8 milyon 416 bin metreküp depolama gücüyle 18 bin 430 dekar arazinin sulanacağını, 37 yerleşim yerinin taşkınlardan korunacağının altını çizdi.


- Ergene kurtuluyor""


Ergene Nehri'nin kurtarılması için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Eroğlu, "Ergene'nin kurtarılması için...