18 / 05 / 2024

Eric Cantona mültecilere ev verecek

Eric Cantona mültecilere ev verecek

Manchester United'ın eski futbolcularından Eric Cantona, bir mülteci aileyi en az iki yıl boyunca evinde ağırlayacağını açıkladı.

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

Avrupalılılar, kuru gıda ve konservenin dışında kamp ocakları, uyku tulumu gibi zor şartlarda yaşamaya yardımcı olacak ürünler stoklamaya başladı. Ukrayna’dan gelen mültecilere bağış yapmak için olduğu söylense de tedarik zincirlerinde endişe hâkim…

Airbnb'den Ukraynalı mültecilere ücretsiz konaklama yardımı!

Rusya'nın Ukraynalı sivillere karşı yaptığı saldırılar nedeni ile evini geride bırakmak zorunda kalan ve yurt dışına çıkış yapacaklara yönelik konaklama listeleme hizmeti veren Airbnb şirketi yepyeni bir kampanya başlattı, 100 bin Ukraynalı vatandaşa hiç bir ücret ödemeden konaklama hizmeti verecek.

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Manus Adası'ndaki mültecilere konut teklifi!

Manus Adası gözaltı merkezinde tutulan mültecilere Port Moresby'e taşınmaları teklif edildi, teklifte mültecilerin Port Moresby'e taşınmaları durumunda maddi yardım alacakları ve konut ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Kanada'da mülteciler evsiz kaldı!

Kanada Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı raporda ülkeye son yıllarda çok sayıda mülteci geldi ve mültecilere sağlanan konut ve sosyal barınma imkanları yetersiz kaldı.

Gamze Özçelik'ten Arakan’daki mültecilere 25 ev!

Umuda Koşanlar Derneği'nin kurucu Başkanı Gamze Özçelik, Arakan'da hükümetin zulmünden kaçıp Müslümanların sığındığı mülteci kampında yeni 25 adet ev yaptırdı.

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Filistinlilere yapılan kira ödemeleri durdu!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Mathias Shamali, "İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında evleri yıkılan Filistinlilere yapılan kira ödemelerini durdurduk." dedi.

Roma Belediye Başkanı mültecilere ev verecek!

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi , 31 Ekim itibarıyla mafyanın elinden alınarak el konulmuş 200 bin bina ve villalara sığınmacının yerleştirileceğini belirtti...

UNRWA, Gazze'de 133 ev inşa etti!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Temmuz ayında Gazze'de 133 evin inşasını tamamladı.

Ikea mülteciler için ev tasarladı!

Ikea, kendi tarzında destek verdi. Yeni tasarlanan evler, mültecilere ev ortamını yaşatmayı hedefliyor.

Mükemmel Sarımsakçı'dan Dallas'a Trump Hotels!

Geçen hafta Trump Hotels’in CEO’su Eric Dangizer bu markanın “Scion” adıyla çalışacağını, 4 yıldızlı statüte hizmet vereceğini açıkladı. 17 farklı görüşme yapan Dangizer’in masaya ilk oturduğu isim ise Mükemmel Sarımsakçı.

Eric Cantona mültecilere ev verecek Haberi

Eric Cantona mültecilere ev verecek

Manchester United'ın eski futbolcularından Eric Cantona, bir mülteci aileyi en az iki yıl boyunca evinde ağırlayacağını açıkladı.


Cantona, Fransız radyosuna yaptığı açıklamada kendisinin de savaştan kaçan mülteci bir aileinin çocuğu olduğunu anımsatarak, en az iki yıl boyunca bir mülteci aileyi evinde ağırlayacağını söyledi. Cantona: "Marsilyalı yetkililerle bunu organize edeceğim. Eğer çalışma izni verilmeyen birisini evinizde ağırlıyorsanız, yemeğe de ihtiyaçları olacak." dedi.


Cantona mülteci aileye bahçeli küçük bir evini tahsis edeceğini belirtirken: "Benim dedelerim de İspanyol Cumhuriyeti'ndeydiler. Franco dikatörlüğünden yürüyerek kaçtılar."...