29 / 04 / 2024

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

Avrupalılılar, kuru gıda ve konservenin dışında kamp ocakları, uyku tulumu gibi zor şartlarda yaşamaya yardımcı olacak ürünler stoklamaya başladı. Ukrayna’dan gelen mültecilere bağış yapmak için olduğu söylense de tedarik zincirlerinde endişe hâkim…



Avrupalıların tedarik zincirlerinde çatışma ve kesintilerin kendi ülkelerine sıçramasından endişe ediyor. İsveç’teki hırdavat mağaza zincirlerinden Clas Ohlsson, kamp malzemesi, plastik konserve kabı, el feneri, pil, cep telefonları gibi için güneş enerjili şarj cihazı gibi ürünlerin satışlarının son 2 hafta içerisinde altı kat arttığını duyurdu.

Söz konusu şirketin sözcüsü, insanların krizlere hazırlıklı olmak için böyle şeyler aldıklarını belirterek, en büyük artışın ise radyo gibi ürünlerde yaşandığını söyledi.

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu 

İsveç’in en büyük gıda perakendecilerinden Ica Gruppen ise makarna, süt tozu, konserve ve tahıl satışlarında son 4 hafta içerisinde yüzde 20’ye varan artışlar yaşandığını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön