27 / 04 / 2024

Rami Kuru Gıda Hali ne zaman taşınıyor?

Rami Kuru Gıda Hali ne zaman taşınıyor?

Rami Kuru Gıda Hali ne zaman taşınıyor merak konusu. TOKİ’nin Kayabaşı’nda inşa edeceği yeni Kuru Gıda Hali için imzalar atıldı. Mayıs gibi inşaat çalışmaları başlaması planlanan yeni halin 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor...




Rami Kuru Gıda Hali ne zaman taşınıyor?


Tarihi Rami Kışlası’nda yaklaşık 26 yıldır toptancılık yapan Rami Kuru Gıdacılar esnafı nihayet modern bir hale kavuşacak.  TOKİ  tarafından Kayabaşı’nda yapılacak olan yeni merkez için imzalar atıldı. 


Yaza inşaat başlayacak

1 ay içeresinde askıya çıkması planlanan Rami Kuru Gıda Kayabaşı projesinin inşaatına da Mayıs-Haziran gibi başlanması planlanıyor. Rami Kuru Gıda Kayabaşı projesi,  inşaatın başlamasının ardından 2-3 yıl içinde tamamlanacak. 


Paris rüzgarları esecek

300 dönüm alan üzerinde yükselecek olan Rami Kuru Gıda Kayabaşı projesinin ilk etabı bin dükkandan oluşacak. Daha sonra dükkan sayısı 2 bine çıkartılacak. Paris’teki halden esinlenerek tasarlanacak olan Kayabaşı Rami Kuru Gıda çarşısında dükkanların büyüklükleri 50 ile 100 metrekare arasında değişecek. 


3 yıl oldu 26 yıl

Rami Kuru Gıda Hali’ne 3 yıllığına gelen esnaf, 26 yıldır orada çalışmaya devam ediyor. Rami Kuru Gıda Hali’nde yaklaşık 2 bin 200 toptancı esnaf yer alıyor. Kayabaşı’ndaki yeni hal tamamlanınca 2 bin 200 toptancı dükkanını buraya taşıyacak. Rami Kuru Gıda Kayabaşı’ndan dükkan satın alabilmek için İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği’ne üye olma şartı var. 


Tarihi kışla kültür merkezi olacak

Eyüp Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan Rami Kışlası, restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Belediye Kuru Gıdacılar Çarşısı’nın taşınmasının ardından yaklaşık 220 dönüm alan üzerinde kültür merkezi kuracak. 



Geri Dön