14 / 05 / 2024

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

Avrupalılılar, kuru gıda ve konservenin dışında kamp ocakları, uyku tulumu gibi zor şartlarda yaşamaya yardımcı olacak ürünler stoklamaya başladı. Ukrayna’dan gelen mültecilere bağış yapmak için olduğu söylense de tedarik zincirlerinde endişe hâkim…



Avrupalılılar, kuru gıda ve konservenin dışında kamp ocakları, uyku tulumu gibi zor şartlarda yaşamaya yardımcı olacak ürünler stoklamaya başladı. Ukrayna’dan gelen mültecilere bağış yapmak için olduğu söylense de tedarik zincirlerinde endişe hâkim…

Avrupalıların tedarik zincirlerinde çatışma ve kesintilerin kendi ülkelerine sıçramasından endişe ediyor. İsveç’teki hırdavat mağaza zincirlerinden Clas Ohlsson, kamp malzemesi, plastik konserve kabı, el feneri, pil, cep telefonları gibi için güneş enerjili şarj cihazı gibi ürünlerin satışlarının son 2 hafta içerisinde altı kat arttığını duyurdu.

Söz konusu şirketin sözcüsü, insanların krizlere hazırlıklı olmak için böyle şeyler aldıklarını belirterek, en büyük artışın ise radyo gibi ürünlerde yaşandığını söyledi.

İsveç’in en büyük gıda perakendecilerinden Ica Gruppen ise makarna, süt tozu, konserve ve tahıl satışlarında son 4 hafta içerisinde yüzde 20’ye varan artışlar yaşandığını duyurdu.

İnsani yardım kuruluşlarının Ukrayna'ya göndermek için ürün satın aldığını söyleyen şirketin satın alma direktörü Andreas Sbrodigliga, tüketicilerin ise kendileri için stok yaptığını ifade etti.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Hollanda’da açık hava malzemeleri tedarikçisilerinden Dumpstore Amsterdam şirketinin sorumlularından Jimmy Bakker ise Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasından beri ülkelerinde ticaretin hareketlendiğini belirtti.

Savaş başladığında halkın acil erzak, acil durum battaniyesi, soba ve radyo aldıklarını kaydeden Bakker, geçen hafta bu ürünlerin Ukrayna'ya giderek dağıtmak için araçlar kiraladıklarını açıkladı.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in nükleer caydırıcı kuvvetleri alarma geçirmesinin ardından, Orta Avrupa’da yaşayan insanlar, radyasyona karşı vücutta koruma sağladığı için iyot hapı stoklamaya başlamıştı.

Ukrayna’dan yaklaşık 3 milyon mülteciyi kabul eden Polonya’da bulunan marketler zinciri Zabka, mülteciler için yapılan bağışlardan ötürü bazı bölgelerde pirinç, konserve, şişe su ve tahıl ürünlerinin satışlarının arttığını söyledi.

Eczane zinciri Rossmann ise Polonya’da jel, ıslak mendil, diş macunu, sabun ve yulaf lapası gibi ürünlerin satıldığını açıkladı.

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

UN VE YAĞ SATIŞINA SINIR

Almanya’da faaliyet gösteren toptancı market zinciri Metro, un ve yağ gibi belirli ürünlerin satışına geçici olarak sınır getirdi. Şirket, tüketicilerin stok yapması için bir sebep görmediğini vurgulayarak, yeni malzemelerin yolda olduğunu duyurdu. 

Dünyanın en önemli bitkisel yağ ve tahıl üreticilerinden ve ihracatçılarından biri olan Ukrayna’da çiftçiler ve yetkililer, savaştan dolayı 2022 yılı hasadı ve ihracatında düşüş bekliyor.

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön