06 / 05 / 2024

erken deprem uyarı sistemi

erken deprem uyarı sistemi

ABD'nin San Francisco kentinde yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremi Kaliforniya Üniversitesi'ndeki erken uyarı sistemi 10 saniye önceden haber verdi. Sistemde ses ve ışık hızı arasındaki farktan yararlanılıyor...

İstanbul'dan sonra İzmir için de büyük deprem uyarısı geldi: 7.1 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'e 7.1'lik deprem uyarısında bulundu ve daha hızlı bir şekilde önlem alınması gerektiğini söyleyerek, kentsel dönüşüme dikkat çekti. İşte o açıklama...

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğuna dikkat çekti ve bölgenin er geç depremle sınanacağını söyledi. 

O bölgede yeni aktif fay hattı ortaya çıktı: Uzmanlardan 7'lik deprem uyarısı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından bölgede yapılan incelemede, Şemdinli-Yüksekova'da aktif olan ve 7'lik deprem üretebilecek bir fay hattı tespit edildi. İşte ayrıntılar...

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Uzman isim tek tek açıkladı: Bu faylar tehlikeli! Son dakika deprem uyarısı! 

Elazığ'da 30 Mart'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, önemli açıklamalarda bulundu ve bazı noktalara deprem riski açısından dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

Elazığ'daki 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. . Depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 7,2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi.

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'de yaşanan son depremden sonra açıklamalar yaptı. Buna göre, Görür tarih vererek geçmişteki depremleri işaret ederek  deprem faaliyetlerinin belirli periyotlar ile tekrarlandığına da dikkat çekerek uyardı.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu dile getirerek, 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun o açıklamaları...

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

erken deprem uyarı sistemi Haberi

erken deprem uyarı sistemi

ABD'nin San Francisco kentinde yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremi Kaliforniya Üniversitesi'ndeki erken uyarı sistemi 10 saniye önceden haber verdi. Sistemde ses ve ışık hızı arasındaki farktan yararlanılıyor.


ABD'nin Kaliforniya eyaleti San Francisco kenti Napa Vadisi merkezli pazar günü meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremi erken uyarı sistemi, 10 saniye önceden bildi. Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi araştırmacılarının üzerinde çalıştığı 'shakealert' isimli erken uyarı sistemi dün San Francisco civarını sarsan 6 büyüklüğündeki depremi 10 saniye önceden haber verdi. 10 saniye kimilerine göre kısa bir süre olabilir. Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde (UCL) yer alan erken uyarı sistemi, ülke çapında tam olarak faaliyete geçerse süre içerisinde trenler ve asansörler otomatik olarak duracak, böylelikle olası kazaların önüne geçilecek. 


SES-IŞIK HIZI FARKI 

Çok basit bir prensiple çalışan sistem, ses hızıyla hareket eden...