13 / 05 / 2024

Erman Abdullayev tanap

Erman Abdullayev tanap

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdullayev: "TANAP Türk inşaat şirketlerinin ihaleye girmesini herkes istiyor ve herkes bu işin tecrübeliler tarafından yapılması istiyor. Asrın projesi olacak bir projenin içine girdik " dedi...

TANAP 2018'in ikinci yarısında bitecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın şu anda yüzde 77,3’ünün tamamlandığını ve ilk aşamada Türkiye'ye 6 milyar metreküp gaz gönderilecek kısmının 2018'in ikinci yarısı itibarıyla bitirileceğini açıkladı.

TANAP'ın ilk gazı 2018'de gelecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Azerbaycan’daki Şahdeniz gazını Avrupa’ya taşıyacak projenin Türkiye ayağı olan TANAP'ın gelecek yıl ilk gazı ülkeye getireceğine dikkat çekti.

TANAP için dış finansman müzakeresi yürütülüyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için uzun vadeli ve ucuz dış finansman sağlamak için müzakere yürüttüklerini söyledi.

Saltuk Düzyol: TANAP'ta en büyük pay Türk müteahhitlerin!

TANAP Genel Müdürü Düzyol "TANAP en çok Türk müteahhitlere yaradı. Şu ana kadar imzalanan 4,5 milyar dolarlık anlaşmalara bakıldığında, TANAP'ta aslan payını yüzde 80 iş hacmiyle Türk müteahhitlerinin aldığını görebilirsiniz" dedi.

Dünya Bankası TANAP’a finansman sağlayacak!

TANAP’a, Dünya Bankası proje finansmanı sağlamaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, Dünya Bankası 1 milyar dolar, Avrupa Yatırım Bankası da 1 milyar Euro ile TANAP’a katılım sağlayacak.

TANAP Haziran 2018'de tamamlanacak!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP'ın Türkiye'nin imza attığı mega projelerden biri olduğunu belirterek, "Projeyi 2018 Haziran ayından daha erken devreye almak için bütün imkanları zorlayacağız." dedi.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TANAP planlanandan önce bitecek!

2018 yılında tamamlanması planlanan TANAP’la ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “TANAP’ta çalışmalar öngörülen planlamaya uygun şekilde hızla ilerliyor, hatta projenin planlanan süreden önce tamamlanması için çalışıyoruz” dedi.

TANAP Boru Hattı inşaat çalışmaları sürüyor!

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell, SGC'nin en kilit noktası olan ve BP'nin hissedarı olduğu TANAP boru hattında da inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

TANAP'ın Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İhalesi'ni Tekfen İnşaat aldı!

TANAP kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Kompresör Ve Ölçüm İstasyonlarına İlişkin Mühendislik, Tedarik ve Yapım İhalesi” ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu işi gerçekleştirecek firma belirlendi.

Avrupa Yatırım Bankası’ndan TANAP’a finansman desteği!

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, TANAP için 1 milyar Euro’luk finansman desteği istendiğini ve bunu aşama aşama sağlayacaklarını söyledi.

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Erman Abdullayev tanap Haberi

Erman Abdullayev tanap
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdullayev: TANAP Türk inşaat şirketlerinin ihaleye girmesini herkes istiyor ve herkes bu işin tecrübeliler tarafından yapılması istiyor. Asrın projesi olacak bir projenin içine girdik . Tabii ki bu işin kaliteli şirketler tarafında yapılmasını isteyeceğiz .

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elman Abdullayev, "Türk inşaat şirketlerinin ihaleye girmesini herkes istiyor ve herkes bu işin tecrübeliler tarafından yapılması istiyor. Asrın projesi olacak bir projenin içine girdik.  Türk firmaları tecrübeleriyle bir adım daha öne çıkabilir" dedi.  Abdullayev, AA muhabirinin Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.

TANAP'ın bölgede nasıl iş birliği yapılacağının en büyük ispatı olduğunu söyleyen Abdullayev, "Bu iş birliği koskoca Avrupa'nın böyle bir projeye yap amaya...