17 / 05 / 2024

erzincan kent merkezine ne yapılacak

erzincan kent merkezine ne yapılacak

Erzincan'da yapılması planlanan büyük yeşil alan projesi kapsamında, Adliye Sarayı, eski şehirlerarası otobüs terminali ile Terzibaba Camisi'ne kadar olan bölgede yeşil alan oluşturularak şehrin doğusu yeni ve prestijli bir yeşil alana kavuşacak...

THY'den yeni bir güncelleme geldi! Artık uçaklarda telefon serbest olacak!

Türk Hava Yolları (THY), birçok kent merkezine uçak seferleri düzenlemesiyle bilinen bir havayolu şirketi olarak uzun yıllardır uygulanan telefon yasağını kaldırmaya hazırlanıyor. Bu gelişme, yabancı bazı havayolu şirketlerinde de gerçekleştirilirken, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından da duyuru

Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son dakika! Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arası 30 dakikaya iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı'nı kent merkezine bağlayacak Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda TBM ile yapılan tünel açma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklaması...

Erzincan'da kira ücretleri İstanbul ile yarışıyor!

Erzincan'da kira ücretleri ve konut fiyatları neredeyse İstanbul'a yaklaştı. Kent sakinleri ise artan fiyatlar karşısında oldukça tepkili.

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatına doğaseverlerden tepki!

İzmit kent merkezine yürüme mesafesindeki, cephanelik olarak bilinen bölgede Şehir Hastanesi için yapılan ağaç katliamı bölge halkının ve doğaseverlerin tepkisini çekti.

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Ayhan Gider: Çanakkale'de imar artışına izin vermeyeceğiz!

Çanakkale'yi sıkışmış yapıdan kurtarmak istediklerini söyleyen AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, özellikle kent merkezine yeni konut alanları yapılmasını düşünmediklerini belirtti.

Erzincan 250 yataklı devlet hastanesinde inşaat sürüyor!

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Kent Konseyi Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalar yaptı. Erzincan 250 yataklı devlet hastanesindde inşaat yüzde 43 seviyesinde tamamlandı. 

Osmangazi'de kentsel dönüşüm kent merkezine taşınıyor!

Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılığında kentsel dönüşüm projesi hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, proje dahilinde inşa edilecek daireleri, kent merkezindeki kentsel dönüşüm sahasında yer alan lojmanlar ile takas edecek.

Sivas'taki Hobbit evlerinin sayısı 24'e yükseldi!

Sivas Belediyesi tarafından kent merkezine yedi kilometre uzaklıkta yer alan Paşabahçe Mesire Alanı'na inşa edilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' filmindeki 'Hobbit' evlerine benzeyen yamaç evlerinin 6 olan sayısı yeni yapılan evlerle 24'e yükseldi. 

Sivas'ta Hobbit evleri inşa edildi!

Sivas Belediyesi'nin kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta  ’Hobbit’ evlerine benzeyen yeni yamaç evlerinde sona gelindi. 

Kütahya'ya yeni adalet sarayı inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Bursa'da teleferik kent merkezine iniyor!

Uludağ'a alternatif ulaşımı sağlayan teleferiği kent merkezine taşıyacak 4 kilometrelik hattın ihale sürecinde sona gelindi.

Erzincan Emekli Kent Konutları için çalışmalar başladı!

TOKİ tarafından Erzincan'a 3 bin konut inşa edilecek. Erzincan'da TOKİ konutları için çalışmalara başlandı.

erzincan kent merkezine ne yapılacak Haberi

erzincan kent merkezine ne yapılacak


Erzincan'ın doğusunda yapılması planlanan büyük yeşil alan projesi kapsamında,  Adliye Sarayı, eski Şehirlerarası otobüs terminali ile Terzibaba Camisine kadar olan bölgede yeşil alan oluşturularak şehrin doğusu yeni ve prestijli bir yeşil alana kavuşacak. Ayrıca  MİT Bölge Müdürlüğünün eski binası yıkılarak, Erzincan halkının hoş vakit geçirebilecekleri, yeşil alan çalışması, süs havuzları, şehir mobilyaları ve oyun gurupları ile bölge yeni kimliğine kavuşacak.


Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, " Eski terminal binamızın bulunduğu alan ve DSİ yerleşkesinde büyük bir yeşil alan planlaması gerçekleştirdik. Adliye sarayı ile Terzibaba camisine kadar uzanan bölgede planlanan alan 55'bin m2 büyüklüğünde. Ayrıca yıkılan eski MİT bölge binasının bulunduğu alanın peyzaj düzenlemesi yapılarak bu bölgede eksikliği hissedilen fakat yer sıkıntısı nedeni ile  bir...