02 / 05 / 2024

Erzincan kent merkezine dev yeşil alan yapılacak!

Erzincan kent merkezine dev yeşil alan yapılacak!

Erzincan'da yapılması planlanan büyük yeşil alan projesi kapsamında, Adliye Sarayı, eski şehirlerarası otobüs terminali ile Terzibaba Camisi'ne kadar olan bölgede yeşil alan oluşturularak şehrin doğusu yeni ve prestijli bir yeşil alana kavuşacak...




Erzincan'ın doğusunda yapılması planlanan büyük yeşil alan projesi kapsamında,  Adliye Sarayı, eski Şehirlerarası otobüs terminali ile Terzibaba Camisine kadar olan bölgede yeşil alan oluşturularak şehrin doğusu yeni ve prestijli bir yeşil alana kavuşacak. Ayrıca  MİT Bölge Müdürlüğünün eski binası yıkılarak, Erzincan halkının hoş vakit geçirebilecekleri, yeşil alan çalışması, süs havuzları, şehir mobilyaları ve oyun gurupları ile bölge yeni kimliğine kavuşacak.


Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, " Eski terminal binamızın bulunduğu alan ve DSİ yerleşkesinde büyük bir yeşil alan planlaması gerçekleştirdik. Adliye sarayı ile Terzibaba camisine kadar uzanan bölgede planlanan alan 55'bin m2 büyüklüğünde. Ayrıca yıkılan eski MİT bölge binasının bulunduğu alanın peyzaj düzenlemesi yapılarak bu bölgede eksikliği hissedilen fakat yer sıkıntısı nedeni ile  bir türlü çözüm bulunamayan yeşil alan çalışması, şehir mobilyaları ve oyun gurupları ile bölgede yaşayan hemşehrilerimizin kullanımına sunulacak.


Böylece Erzincan Belediyesi olarak 2009 yılında belirlediğimiz kişi başına 25 m2 yeşil alan hedefi aşılmış olacak. Gerçekleştirdiğimiz 10 yıllık kalkınma planında hedefi büyüterek kişi başına 40 m2'ye ulaşılmasını öngördük. Bu rakam Avrupa standartları üzerinde bir rakamdır.  Yapılan çalışmalarda Erzincan'ı dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline getirecek.


Erzincan Belediyesi


Geri Dön