27 / 04 / 2024

TEM Yüzyıl Köprüsü üzerine yeşil alan yapılıyor!

TEM Yüzyıl Köprüsü üzerine yeşil alan yapılıyor!

Geçit Parkı Projesi ile Esenler yeşile doyacak. TEM Yüzyıl Köprüsü üzerinde 40 bin metrekarelik yeşil alan kente kazandırılacak ve Esenler"in iki yakası bir araya gelecek



Esenler Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi"nin birlikte uygulayacağı Geçit Parkı Projesi, Esenler İlçesi"ndeki yeşil alan problemini ortadan kaldıracak. TEM Otoban üstü park olan Geçit Park Projesi çok yakında start alıyor. Tuna Mahallesi ile Oruç Reis Mahallesi arasındaki TEM bağlantı yolunun üzerinin kapatılmasıyla bölge kullanıma kazandırılacak. Geçit Parkı Projesi ile Esenler"in iki yakası bir araya gelecek İlçenin çehresini değiştirecek projenin ilk etabında TEM Yüzyıl Köprüsü üzerinde 40 bin metrekarelik yeşil alan kente kazandırılacak. Projede yaklaşık 300 metre boyunda TEM-Aksaray bağlantı yolu üzerinde bulunan Yüzyıl Köprüsü Mevkii"nde yer alacak.

ESENLER"İN İKİ YAKASI BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Proje toplam 37 bin 850 metrekare yüzölçümüne sahip olacak. Bu sayede yeşil doku ağırlıklı vadi konseptinde bir alt meydan ve burayı destekleyen organik bağlantılar ile kuzey ve güney üst meydanların olduğu bir tasarım planlandı. Yaklaşık 36 bin 331 metrekare peyzaj alanı 4 bin metrekare kapalı pazar yeri ve 1308 araç kapasiteli         otopark alanı dizayn edildi. Zemin altında öngörülen otopark ve pazar alanı için Gazi Caddesi ve Mahmutbey Caddesi cephelerinden birer giriş çıkış noktası tasarlandı. Giriş-çıkış noktaları ayrılma ve katılma şeritleriyle birlikte projelendirildi. Projenin hayata geçecek olmasından dolayı çok heyecanlandığını ifade eden   Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu œBüyükşehir Belediyesi"nin desteği ile kentin iki yakası adeta birbirine bağlanacak dedi.
Star


Geri Dön