14 / 05 / 2024

erzurum afet eğitim merkezi

erzurum afet eğitim merkezi

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve İstanbul Erzurumlular Kalkınma Vakfı Başkanı Necati Bölükbaşı’nın girişimleriyle, Erzurum’a AKUT Afet Eğitim Merkezi kurulacak

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı afet bölgesindeki binaları eğitime hazırlamak için sahada!

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ekipleri ve öğretmenler, Giresun'da selden etkilenen okulları yeni eğitim yılına hazırlamak amacıyla sahada çalışıyor.

Maltepe Afet Eğitim Merkezi açıldı!

Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hayata geçirilen “Maltepe Afet Eğitim Merkezi” hizmete açıldı.

Erzurum Pasinler'e yeni bilgi evi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bilge bir neslin inşası için yaptığı eğitim yatırımları şehrin dört bir sathında sürüyor. 

Erzurum Rıdvan Canım Eğitim Merkezi açıldı!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Rıdvan Canım Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı.

ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezi ve Spor Salonu açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un her alanda kalkınıp gelişeceğini söyledi. Başkan Sekmen, Mahallebaşı semtinde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESMEK Mahallebaşı Eğitim Merkezi ve Spor Salonu’nun açılışını yaptı.

Erzurum’daki DAP-Çiftçi Eğitim Merkezi'nde sona gelindi!

DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse ettiği ve 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi’nde sona gelindi.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi erken teslim edilecek!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi 2016'da tamamlanacak!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Erzurum Bilim, Doğa ve Eğitim Parkı'nın temeli atıldı!

Atatürk Üniversitesi’nin tarihi projelerinden biri daha hayata geçti. Uzun zamandır üzerinde çalışılan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temel atma merasimi, muhteşem bir törenle gerçekleşti.

Erzurum Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesinin temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temeli atıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına afet eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına birey ve aileler için afet bilinci eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi afet eğitimi yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen tarafından ‘’Afet Durumunda Yapılması Gerekenler’’ konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

erzurum afet eğitim merkezi Haberi

erzurum afet eğitim merkezi


Projenin yaratıcısı Mimar Serhat Bil ile AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Erzurum Valiliği’ne teşekkür eden Bingür Sönmez, eğitim merkezinin Çat karayolu üzerinde, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına AKUT’a devredilen 2 bin 176 metrekare arazi üzerinde kurulacağını söyledi. Yaklaşık 1000 metrekarelik binanın mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin tamamlanarak ruhsat aşamasına gelindiğini kaydeden Prof. Dr. Bingür Sönmez, eğitim merkezinin Avrupa Birliği’nen alınacak 1 milyon dolar hibeyle yapılacağını belirtti. Amaçlarının deprem bölgesi olan Erzurum ve çevresine Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden arama kurtarma ekipleri yetiştirmek ve acil bir durumda Türkiye’de ve dünyanın her yerinde devreye sokmak olduğunu söyleyen Sönmez, “Bina gerçek bir Erzurum taş evi olarak projelendirildi. Erzurum evinde avlu, tandırevi, tandırbaşı, sofa, ayvan oda, ahır, kiler...