04 / 05 / 2024

Erzurum Çayhan HES için acele kamulaştırma nerede yapılacak

Erzurum Çayhan HES için acele kamulaştırma nerede yapılacak

Bakanlar Kurulu'nun Erzurum'da kurulacak Çayhan II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erzurum için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait 380 kV Erzurum-Alpaslan-2 HES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Erzurum Uzundere HES projesi TBMM'ye taşındı!

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı.

Erzurum Tortum HES projesi 131.1 milyon TL'ye özelleştirildi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait Grup 2 Tortum Hidroelektrik Santrali ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 131 milyon 100 bin lira ile Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ verdi.

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

Erzurum Tortum Çayı'na HES kurulacak!

Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24.24 MW'lık yeni bir hidroelektrik santrali kurulacak. İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230 milyon 057 bin 541 TL olarak hesaplandı.

Erzurum'da HES inşaatı için patlatılan dinamitler evlere zarar verdi!

ERZURUM Olur'da devam eden HES inşaatı için patlatılan dinamitler ev ve ahırlarda büyük hasara neden oldu. Ormanağzı köyünde inşaatı devam eden HES için patlatılan dinamitler çok sayıda ev ve ahırda büyük hasara yol açtı.

Ayvalı HES Enerji İletim Hattı ÇED raporu hazırlandı!

Erzurum’un Çukurbağlar Mahallesi’ni çöle çeviren Ayvalı HES Enerji İletim Hattı (EİH) için hazırlanan ÇED raporunda çarpıcı bilgiler yer aldı. Raporda 649 bin metrekarelik alanın projeden etkileneceği yer alıyor.

Erzurum Çayhan HES projesi için acele kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu'nun Erzurum'da kurulacak Çayhan II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ödük Vadisi'ne yapılacak 3 HES iptal edildi!

Tortum'da Ödük Vadisi Katıklı Çayı üzerinde 3 ayrı Hidro Elektrik Santralı (HES) yapılması, Erzurum 2'nci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Hidro Elektrik Santralı yapımını engellemek için 2011 yılından beri uğraşılıyor.

Erzurum Bağlarbaşı'nda Leyla'nın simge olduğu HES inşaatı durduruldu!

Erzurum Bağbaşı'ndaki inşaatın çevreyi tahrip ettiği belirlendi. Projeye karşı çıkan Leyla Yalçınkaya 13 kişiyle görüşme yasağı almıştı

Büyükbahçe HES Projesi'ne 35 şartla köylüler onay verdi!

Büyükbahçe HES Projesi, “tarım arazileri” üzerinden geçen Erzurum Tortum Dikmen Köyü sakinleri şirkete 35 maddelik bir liste verdi

Karasu HES projesi kabul edildi!

Akfen Holding'e bağlı Akfen Hidroelektrik Santral Yatırımları  Aşž. bağlı ortaklığı İdeal Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.şž.' nin, Erzurum' da bulunan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen karara göre Karasu 1 HES Projesi kabul e

Erzurum'da modern konutlar yapılıyor!

Erzurum’da, toprak damlı, taşla örülü ve olası bir depremde büyük yıkıma maruz kalma riski bulunan evlerin yoğunlukta olduğu köylerde modern konutların yapımı için çalışma başlatıldı

Erzurum Çayhan HES için acele kamulaştırma nerede yapılacak Haberi

Erzurum Çayhan HES için acele kamulaştırma nerede yapılacak


Bakanlar Kurulu, Erzurum'da kurulacak Çayhan II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak arsaların ada ve parsellerini açıkladı. İşte Bakanlar Kurulu'nun bugünkü (24 Mayıs 2014 Cumartesi tarih ve 29009 sayılı) Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o karar;


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6349


"Erzurum İlinde kurulacak Çayhan II Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 24/4/2014 tarihli ve 12480 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/5/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır."