10 / 05 / 2024

Erzurum eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası ne olacak

Erzurum eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası ne olacak

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.

Erzurum'da çöken binanın çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Erzurum Yakutiye'de kullanılmayan 5 katlı binada yaşanan çökmeden sonra çevresindeki riskli 10 eski binada yıkım çalışmaları başladı.

Erzurum'da hayata geçirilecek ikinci tıp fakültesi için ilk adım atıldı!

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, fakültenin kurulması çalışmaları kapsamında Erzurum Şehir Hastanesi'nde incelemeler yaptı.

TOKİ Erzurum Yakutiye 466 konut ihalesi yarın!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Eski Sanayi (Soğukçermik) Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 466 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Erzurum 2. OSB'de yer tahsisi yapıldı!

AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Yer tahsisinin yapıldığı bölgede 1000 kalifiye personel istihdam edecek.

TOKİ'den Erzurum Yakutiye'ye 466 yeni konut!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Eski Sanayi (Soğukçermik) Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 466 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 15 Haziran 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Tarihi Erzurum Evleri kentsel dönüşümle yenilenecek!

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm planları içerisinde yer Hacıcuma için eski Erzurum evlerininin yeniden hayat bulacağı özel bir proje hazırladıklarını söyledi. 

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Erzurum'daki eski Oltu Hükümet Binası yıkıldı!

1970 yılından 2016 Kasım ayına kadar hizmet veren Erzurum Oltu'daki hükümet binası yıkıldı. Yıkılan binanın yeri kent meydanına bağlanacak.

Erzurum Kültür Kompleksi'nin yeri belli oldu!

Erzurum'un önümüzdeki iki yıl içerisinde kavuşacağı tarihinin en büyük yatırımı için yer belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'de sadece 3 şehirde kuracağı Kültür Kompleksi, eski terminalde yapımı devam eden MNG AVM'nin hemen yanıbaşında inşa edilecek.

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

Erzurum'a 185 milyon liralık 33 tesis!

Erzurum'da yatırım maliyeti 185 milyon lira olan DSİ'ye ait 33 tesisin temeli, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ tarafından atılacak.

Recep Akdağ Erzurum'un 2023 hedeflerini açıkladı!

AK Partinin Hedef 2023' sloganı ile yola çıktığı projeden Erzurum da nasibini alacak. AK Parti Erzurum Milletvekili eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ kentin yeni hedeflerini açıkladı

Erzurum eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası ne olacak Haberi

Erzurum eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası ne olacak

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi.

Sözcü Gazetesi'nden Orhan Bozkurt'un haberine göre; kurumun 2011'de Palandöken'de inşa ettirdiği yeni hizmet yerleşkesine taşınmasıyla kaderine terk edilen yapı kısa sürede harabeye döndü. Kapı ve pencereleri belirsiz kişiler tarafından sökülüp alınan 5 katlı bina kısa zamanda “çöpbank” oldu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, her yönüyle çevreye kirliliği oluşturan ve tehlike saçan binaya gereken müdahalenin bir an önce yapılması için bekliyor. 

HİZMET BİNASI ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜ

Kısa sürede metruk duruma gelen bina, son zamanlarda suçluların sığındığı bir yer oldu. Çevrede yaşayanlarda huzursuzluk yaratan bina, her geçen gün daha büyük bir çöplük haline geldi. 

Şu an için ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ kayıtlarında yer...