28 / 04 / 2024

Recep Akdağ Erzurum'un 2023 hedeflerini açıkladı!

Recep Akdağ Erzurum'un 2023 hedeflerini açıkladı!

AK Partinin Hedef 2023' sloganı ile yola çıktığı projeden Erzurum da nasibini alacak. AK Parti Erzurum Milletvekili eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ kentin yeni hedeflerini açıkladı



AK Parti Erzurum Milletvekili ve adayı eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Erzurum'un 2023 hedeflerini anlattı. Erzurum'u 2023 yılına kadar bölgenin parlayan yıldızı haline getireceklerini ifade eden Akdağ, Erzurumluluk ruhu ile toplumun bütün kesimlerinin el birliği yapması halinde kentte hizmet sektöründen eğitime, sağlıktan kış turizmine kadar birçok sektörde yeni istihdam alanları oluşacağını kaydetti. 


MARKA ŞEHİR OLACAK 

2023 yılına kadar Kop, Zigana ve Ovit Dağı tünellerinin hayata geçirileceğini, hızlı trenin Erzurum'a geleceğine dikkat çeken Akdağ, "Erzurum'u Türkiye'nin ve dünyanın marka şehri haline getiriyoruz. Şehirde ve ülkede sosyal refah seviyesini geliştiriyoruz. Erzurum'a 3 bin yoksul için sosyal konut yapacağız" dedi. Akdağ 2023 hedeflerini şu sözlerle anlattı: 


10 MARKA ÇIKARILACAK 

Bölünmüş yollar 2023'te 36 bin 500 km ye çıkarılacak. Türkiye üzerinden Avrupa-Kafkasya-Orta Asya doğrultusunda, yüksek standartlı bir demiryolu projesi kapsamında Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Demiryolu Projesiyle İstanbulErzurum arasında hızlı treni seferleri gerçekleştirilecek. Dünyaca tanınan en az 10 marka çıkarılması da hedefler arasında. 


KIŞ OLİMPİYATLARINA TALİP 

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirilen, dünya otoritelerinden de büyük övgü olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarından sonra, Erzurum, hükümetin de destek verdiği projelerle 2023 e kadar Dünya Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Kış Oyunları'yla 2 yeni kayak merkezine de kavuşan Erzurum'da Konaklı Bölgesi nde tahsislerin tamamlanıp, turizmde önemli oranda istihdam sağlanması hedefleniyor. Bu sayede Konaklı Bölgesi dünyanın en önemli kayak merkezlerinde birisi olacak. Bunun için gerekli tesisleşmenin bir an önce bitirilecek. 


MODERN KENT KURULACAK 

Erzurum 2023 hedeflerinden bir diğeri de 2011 yılı itibariyle hız kazanan kentsel dönüşüme ivme kazandırmak. Kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde tamamlanarak Erzurum'un modern bir görünüme kavuşturulması ve yaşanabilir bir kent oluşturulması yine hedefler arasında ilk sıralarda. 


HEDEF 100 BİN ÖĞRENCİ 

60 bini aşan öğrenciye sahip Atatürk Üniversitesi'nin ardından kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi de yeni kanıpusunde öğrenime başlayacak. Üniversite hayata geçirilirken kentin doğusu ihmal edilmeyecek. Burada üniversitenin bazı fakültelerinin kanıpusleri yer alacak. Eğitimdeki hedef ise üniversitenin 100 bin öğrenciye ulaşması. 


10 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT 

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel de, Doğu Anadolu olarak 10 milyar dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı. 



KUDAKA'NIN 2023 STRATEJİ PLANI

Sorumluluk bölgesi Erzurum, Erzincan, Bayburt illeri olan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı da 2023 Stratejik Planları'nın oluşturulması ve geliştirilmesi yönünde çalışma yapıyor. Turizm bölgeleri sürdürülebilirlik perspektifi içinde yeniden ele alınacak. Bölgeye özgü farklı turizm türlerinin birbirine entegrasyonu sağlanacak. Böylece çok çeşitli turizm imkanlarını bir arada sunabilen sağlık ve termal, kış sporları, doğa turizmi ve kültür gibi alternatif turizm odaklı turizm kentleri oluşturulacak. Bu amaçla Turizm Stratejisinin oluşturulması ve geliştirilmesi için gerekli çalışmalara biran önce başlanacak. 


Sabah Ek


Geri Dön