27 / 04 / 2024

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.



Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi.

Sözcü Gazetesi'nden Orhan Bozkurt'un haberine göre; kurumun 2011'de Palandöken'de inşa ettirdiği yeni hizmet yerleşkesine taşınmasıyla kaderine terk edilen yapı kısa sürede harabeye döndü. Kapı ve pencereleri belirsiz kişiler tarafından sökülüp alınan 5 katlı bina kısa zamanda “çöpbank” oldu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, her yönüyle çevreye kirliliği oluşturan ve tehlike saçan binaya gereken müdahalenin bir an önce yapılması için bekliyor. 

Erzurum daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

HİZMET BİNASI ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜ

Kısa sürede metruk duruma gelen bina, son zamanlarda suçluların sığındığı bir yer oldu. Çevrede yaşayanlarda huzursuzluk yaratan bina, her geçen gün daha büyük bir çöplük haline geldi. 

Şu an için ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ kayıtlarında yer alan binaya Erzurum Büyükşehir Belediyesi talip oldu.

Milyonlarca liralık arsa değerine sahip olan yapının depreme dayanıklılığının tespit edilmesi amacıyla ‘Karot Testi’ yapılmasının ardından Büyükşehir Belediyesine devredileceği ortaya çıktı.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?


Geri Dön