29 / 04 / 2024

Erzurum Evleri tarihi

Erzurum Evleri tarihi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi kapsamında Erzurum Kalesi etrafında restorasyonu devam eden Tarihi Erzurum Evleri’nin, şehir ve ülke turizminin yüz akı olacağını ifade etti.

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Erzurum'daki tarihi yapıların depreme dayanaklığı ölçülüyor!

Erzurum'da 10 kişilik lisansüstü araştırmacı grubu, Yakutiye ilçesinde bulunan 800 ile 600 yıllık Üç Kümbetlerin yapısıyla ilgili inceleme başlattı. Elektro kardiyografisinin çekilen yapı için, çıkan sonuca göre çalışma yapılacak. 

Erzurum'un tarihi Sırakonakları turizme kazandırılacak!

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar ve çevresi turizme kazandırılacak.

Erzurum'da tarihi mekanlar kentsel dönüşümle hayat bulacak!

Erzurum Valisi Okay Memiş, ilde başlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu.  "Bütün projeleri masaya yatırdık ve kısa süre içinde başlatmayı hedefliyoruz'' dedi.

Tarihi Erzurum Evleri kentsel dönüşümle yenilenecek!

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm planları içerisinde yer Hacıcuma için eski Erzurum evlerininin yeniden hayat bulacağı özel bir proje hazırladıklarını söyledi. 

Tarihi Erzurum evleri restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor. Kültür Yolu Projesi kapsamında 22 parselde yer alan 17 tarihi evin mimari dokusu korunarak taş binalar yenileniyor. 

Erzurum Şehristan Evleri teslim tarihi!

Erzurum Şehristan Evleri projesinde konut fiyatları 178 bin 500 TL'den başlıyor. Şehristan Evleri Erzurum projesi Halk GYO ve Er Konut Adi Ortaklığı imzasını taşıyor...

Atatürk'ün Erzurum'daki konağı korunuyor!

Mustafa Kemal Paşa'nın 3- 9 Temmuz 1919 tarihleri arasında kaldığı ve askerlikten istifa dilekçesini yazdığı Erzurum'daki tarihi konağın sahibi Hasan Torun, binanın sahipsiz olmadığını, koruma altında tutulduğunu söyledi.

Erzurum'daki tarihi konak harabeye döndü!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 3-9 Temmuz 1919 tarihleri arasında Milli Mücadele'nin başlatılması için Erzurum'a geldiğinde kullandığı ve askerlikten istifa dilekçesini yazdığı tarihi konak harabeye döndü.

Bakan Sarı Erzurum Kalesi çevresini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Projesi’ni bizzat sahada inceledi, Tarihi Tescilli Erzurum Evleri hakkında bilgi aldı.

Erzurum'daki tarihi evler restore ediliyor!

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Birliği Müdürü Suat Bakır, "Rölöve ve Anıtlar Birliği olarak harap ve çürümeye terk edilmiş tarihi evleri restore ederek geri kazandırıyoruz" dedi.

Erzurum Yusuf Ziya Paşa Köşkü restore edilecek!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'un tarihi varlıklarını ve kültür mirasını koruma çalışmaları kapsamında, Köşk Mahallesi'nde yer alan tarihi Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün restore ettirileceği belirtildi.

Erzurum'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) ekipleri, Erzurum Dere Mahallesi’nde bulunan Cephaneliği koruma altına aldı.

Erzurum Evleri tarihi Haberi

Erzurum Evleri tarihi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi kapsamında Erzurum Kalesi etrafında restorasyonu devam eden Tarihi Erzurum Evleri’nin, şehir ve ülke turizminin yüz akı olacağını ifade etti. Başkan Sekmen, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Kültür Yolu Projesi kapsamında Erzurum Kalesi etrafında yaptığımız birinci etap kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Yine ilgili bölgede yürütülen Tarihi Erzurum Evleri’nin onarım ve bakım işi hummalı bir şekilde devam ediyor. ‘Tarihi ve Tescilli Konut Restorasyon Yapım İşi’ çerçevesinde kale etrafında tespit edilen 21 tescilli binadan 7’sinin restorasyonuna devam ederken, 8’inin de ihalesini gerçekleştirildik. Kültür Yolu Projesi kapsamında kale çevresinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca tescil edilen binalardan restorasyonu süren 7 binanın ve ihalesi yapılan 8’inin bakım ve onarımı bir yıl içerisinde tamamlanacak. Kale çevresindeki...