06 / 05 / 2024

erzurum ispir kalesi kentsel dönüşüm

erzurum ispir kalesi kentsel dönüşüm

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla, İspir Kalesi çevresinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, tasarım ve fizibilite çalışmaları başlatılacak.

Erzurum İspir TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Erzurum İspir 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Erzurum İspir ilçesinde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Erzurum ispir ilçesinde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Erzurum İspir sosyal konut projesi... 

Erzurum İspir için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili, İspir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum İspir için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili İspir ilçesi sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum İspir'de acele kamulaştırma!

Erzurum'da planlanan Kızılcık Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi için acele kamulaştırmalar yapılacak..

Erzurum Kalesi restore edilecek!

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için imzalar atıldı. Kale, (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansmanıyla yenilenecek.

Erzurum Oltu Kalesi restore edilecek!

Tarihi Erzurum Oltu Kalesi restore edilecek. Restorasyon müjdesini Kaymakam Şenol Turan verdi.

Erzurum Büyükşehir'den İspir'e muhteşem yatırımlar!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İspir ilçesinde muhteşem yatırımlara imza atıyor. Adeta ilçenin çehresini değiştiren Büyükşehir’in ekipleri, alt ve üstyapı, peyzaj çalışmaları, cephe giydirme ve sağlıklaştırma hizmetleriyle ilçenin makûs talihini değiştirdi.

Nurullah Özkılıç: Erzurum yeniden inşa ediliyor!

Erzurum Âşıklar ve Şairler Derneği Başkanı İlahiyatçı-Yazar Nurullah Özkılıç, “Türk yurdunun kalesi Erzurum’a yaptığı hizmetlerle şehri yeniden inşa eden Başkanımız Mehmet Sekmen, ecdat mirası ata toprağımız medeniyet şehrimizi her alanda imar ediyor" dedi

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Kültür Yolu projesiyle Erzurum Kalesi gün yüzüne çıkacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi’ni yerinde inceledi. Projenin uygulandığı inşaat alanını gezen Başkan Sekmen, mühendis ve mimarlardan projeyle ilgili brifing aldı.

Erzurum Kültür Yolu Projesi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyeleri, Erzurum Kalesi ve çevresindeki Kültür Yolu Projesi, Palandöken A.Ş. ve Palandöken Kayak Merkezi’ni gezdi.

Bakan Sarı Erzurum Kalesi çevresini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Projesi’ni bizzat sahada inceledi, Tarihi Tescilli Erzurum Evleri hakkında bilgi aldı.

Fatma Güldemet Sarı Erzurum'daki restorasyonu inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere yarın Erzurum’a gelecek. Sarı, Erzurum kalesi çevresinde devam eden tarihi konutların restorasyon çalışmasını yerinde inceleyecek.

erzurum ispir kalesi kentsel dönüşüm Haberi

erzurum ispir kalesi kentsel dönüşüm

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla, İspir Kalesi çevresinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, tasarım ve fizibilite çalışmaları başlatılacak.


Başkan Sekmen, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü ekipleri, İspir Kalesi çevresinde bulunan riskli ve yaşanabilir olmayan yapıları inceledi.


Projeyle sit alanı içinde kalan tescilli binaların restorasyonu yapılıp, müze, kafe veya misafirhane şeklinde değerlendirilecek. Projenin inşaat çalışmalarına ise önümüzdeki yıl...