27 / 04 / 2024

Erzurum İspir'de tarihi yapılar restore edildi!

Erzurum İspir'de tarihi yapılar restore edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle İspir ilçesinde yenileme çalışmalarında bulundu. Haziran ayında başlayan çalışmalar Eylül ayında son buldu. Kentsel dönüşüm projesiyle beraber ilçedeki yapılar restore edildi.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile İspir ilçesinde yenileme çalışmalarında bulundu. 2015 Haziran ayında başlayan çalışmalar Eylül ayında son buldu. Kentsel dönüşüm projesiyle beraber ilçe merkezindeki yapılar restore edilerek yenilendi. İlçenin merkezi olan cumhuriyet çarşısındaki çalışmalar halk tarafından büyük beğeni topladı. 


Erzurum'un Kuzeyinde bulunan İspir'de Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi hayata geçirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla ilk olarak İspir kalesi çevresinde çalışmalara başlanıldı. Başkan Sekmenin ispiri yakından takıp etmesi, ilçe halkı tarafından da takdir edildi. İspir kalesi çevresinde başlatılan yenileme çalışmaları ile çevrede bulunan binaların kam ulaştırılarak kale çevresinden ilçenin iç bölgelerine doğru riskli olan, can güvenliği taşıyan ve yaşanabilir olmayan yapılarda yıkım çalışması yapılarak dönüşüm çalışmalarında ilk adımlar atıldı.  


BÜYÜK BİR AZİMLE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 


Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları boyunca büyük bir azimle çalışan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçede fırıncılık yapan esnaflardan Kerim Kul da çalışmalar hakkında "Belediyenin yapmış olduğu çalışmaların yerinde olduğunu ifade ederek," Yetkililerimizin bu çalışmalara daha da önem vermesini istiyoruz.çalışmalar vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. Bundan dolayı da Büyükşehir belediyesine minnettarız" diye konuştu. 


İlçe gençlik kolları başkanvekili Ahmet Coşkun, ispirde altyapının tamamlandığını ve çirkin görüntünün giderildiğini söyledi. Coşkun, "Büyükşehir belediyesinin çift katlı asfaltlama sistemini yaparak ilçemizin yolları daha güzel oldu 'diye konuştu. İlçenin çalışmalar ile çok değiştiğini ve ispire uzun zaman sonra gelenlerin şaşkına döndüğünü belirterek. Belediyenin genç nesil için donanımlı bir futbol sahası yaptığını da ifade etti. Çalışmalara devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Alım et Coşkun, Ulaşım konusunda da büyük adımların atılmasını gerektiğini belirtti. Öte yandan İspir Belediyesi ve Büyükşehir belediyesi ortaklığıyla ilçe vatandaşları için sosyal alanlarda oluşturuldu. 25 Şubat ilköğretim okulu yakınında bulunan mesut yılmaz parkı restore edilerek özel işletme yönetiminden çıkarılıp bizzat belediyenin yönetimine alındı ve daha cazip ve kullanılabilir hale getirildi. 


Çoruh nehri bölgenin en büyük nehri olarak bilinin ektedir. Çoruh ne liri üzerinde yaşam yolu çalışmasına da imza atan Belediye nehrin çirkin görüntüsünü yok etmeye hazırlanıyor. Nehrin ilçe sınırlarında olması ve ilçe artıklarının bilinçsizce nehre bırakılmasından dolayı pis koku yayıyordu. Halkın şikâyetleri sonucunda Büyükşehir Belediyesi muhteşem bir proje hazırladı. Yaşam yolu projesinin ilçe halkı tarafından büyük bir heyecanla takıp edildiği her seferinde dile getirildi. Yaşam yolu projesine de değinen ilçe gençlik kolları vekili Ahmet coşkun, projenin bitmesini dört gözle beklediklerini belirtti. Çalışmanın 2020 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. 


Erzurum Güne Bakış


Geri Dön