09 / 05 / 2024

Erzurum İspir restorasyon projeleri

Erzurum İspir restorasyon projeleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle İspir ilçesinde yenileme çalışmalarında bulundu. Haziran ayında başlayan çalışmalar Eylül ayında son buldu. Kentsel dönüşüm projesiyle beraber ilçedeki yapılar restore edildi.

Erzurum İspir TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Erzurum İspir 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Erzurum İspir ilçesinde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Erzurum ispir ilçesinde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Erzurum İspir sosyal konut projesi... 

Erzurum İspir için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili, İspir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum İspir için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili İspir ilçesi sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'un tarihi Sırakonakları turizme kazandırılacak!

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar ve çevresi turizme kazandırılacak.

Erzurum'daki Sırakonaklar turizme kazandırılacak! 

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan ve asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar'ın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.  

Erzurum'daki Elmalı Mağarası turizme kazandırılacak!

Erzurum İspir Elmalı Mahallesi'ndeki sarp kayalıklarda bulunan ve içerisindeki oluşumlarla eşsiz güzelliği barındıran Elmalı Mağarası, turizme kazandırılacak.

Erzurum Oltu Kalesi restore edilecek!

Tarihi Erzurum Oltu Kalesi restore edilecek. Restorasyon müjdesini Kaymakam Şenol Turan verdi.

Erzurum Büyükşehir'den İspir'e muhteşem yatırımlar!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İspir ilçesinde muhteşem yatırımlara imza atıyor. Adeta ilçenin çehresini değiştiren Büyükşehir’in ekipleri, alt ve üstyapı, peyzaj çalışmaları, cephe giydirme ve sağlıklaştırma hizmetleriyle ilçenin makûs talihini değiştirdi.

Erzurum Konakyeri'ne bilgi evi inşa ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelere yönelik denetimlerine devam ediyor. Başkan Sekmen, bu kez de İspir ve Pazaryolu ilçelerinde gezi ve incelemede bulundu.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonuna 7 milyon TL harcandı!

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyon çalışmaları 5 yıldır devam ediyor. En son su borularıyla gündeme gelen tarihî yapıdaki çalışmalar 10 kez uzatıldı. Restorasyona bugüne kadar 7 milyon TL harcandı.

Erzurum Alacabük Konuk Evi açıldı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da bayram ziyaretlerinin ardından İspir ilçesine bağlı Alacabük Köyü Konuk Evinin açılışını yaptı

Fatma Güldemet Sarı Erzurum'daki restorasyonu inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere yarın Erzurum’a gelecek. Sarı, Erzurum kalesi çevresinde devam eden tarihi konutların restorasyon çalışmasını yerinde inceleyecek.

Erzurum İspir'de tarihi yapılar restore edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle İspir ilçesinde yenileme çalışmalarında bulundu. Haziran ayında başlayan çalışmalar Eylül ayında son buldu. Kentsel dönüşüm projesiyle beraber ilçedeki yapılar restore edildi.

Erzurum İspir restorasyon projeleri Haberi

Erzurum İspir restorasyon projeleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile İspir ilçesinde yenileme çalışmalarında bulundu. 2015 Haziran ayında başlayan çalışmalar Eylül ayında son buldu. Kentsel dönüşüm projesiyle beraber ilçe merkezindeki yapılar restore edilerek yenilendi. İlçenin merkezi olan cumhuriyet çarşısındaki çalışmalar halk tarafından büyük beğeni topladı. 


Erzurum'un Kuzeyinde bulunan İspir'de Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi hayata geçirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla ilk olarak İspir kalesi çevresinde çalışmalara başlanıldı. Başkan Sekmenin ispiri yakından takıp etmesi, ilçe halkı tarafından da takdir edildi. İspir kalesi çevresinde başlatılan yenileme çalışmaları ile çevrede bulunan binaların kam ulaştırılarak kale çevresinden ilçenin iç bölgelerine doğru riskli olan, can güvenliği taşıyan ve yaşanabilir olmayan yapılarda yıkım çalışması yapılarak dönüşüm çalışmalarında ilk adımlar atıldı.  


BÜYÜK BİR AZİMLE...