27 / 04 / 2024

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Başkan Sekmen, kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu. İşte projenin ayrıntıları...

Erzurum kentsel dönüşümde Türkiye'ye rol modeli oldu!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Korunan tarih, dönüşen şehir” sloganıyla kentsel dönüşümde yaptıkları çalışmaları anlattı..

Mehmet Sekmen: 2016 kentsel dönüşümde hamle yılımız olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "2016 yılı bizim kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılımız olacak. Geçen yıl alt yapıda hamle yılıydı, bu sene de kentsel dönüşümde hamle yılı" dedi.

Mehmet Sekmen: Kentsel Dönüşümde 2016 Hamle Yılı Olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2016 senesinin kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılı olacağını söyledi.

Erzurum kentsel dönüşümde Doğu Anadolu'ya örnek!

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Erzurum kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu" dedi.

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu!

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Başkan Sekmen, kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu. İşte projenin ayrıntıları...

Erzurum kentsel dönüşümde binalar hızla yükseliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, işadamlarının onuruna iftar yemeği verdi. Başkan Mehmet Sekmen, altyapı ve kentsel dönüşümde de yoğun mesai içinde olduklarını belirtti.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu Haberi

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve müteahhitler vasıtasıyla şehir genelinde sürdürdüğü konutlaşma hareketi tüm hızıyla sürüyor. Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Başkan Mehmet Sekmen, kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu. Kentsel dönüşümde tarihi dokuya büyük bir önem veren Başkan Sekmen, şehir genelindeki dönüşüm ve değişimi şöyle anlattı: 


“Bir zamanlar ‘Mal Meydanı’ olarak tanımlanan alanda yeni bir yerleşim yeri inşa ediyoruz. Ülkemizde ürettiği konutlarla Türkiye’nin yüz akı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından ortaklaşa yürütülen Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’yle konforlu ve sağlıklı yeni bir yaşam alanını hemşerilerimizin beğenisine sunacağız. Proje 27,5 hektarlık alanı kapsıyor. Erzurum’daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle...