15 / 05 / 2024

Erzurum Kültür Kampüsü inşaatı

Erzurum Kültür Kampüsü inşaatı

Erzurum Valiliği ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nce, kentin sosyal yaşam ve kültürel faaliyetlerini destekleyici bir yatırım olan “Kültür Kampüsü Projesi” için protokol imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, farklı şehirlerde bulunan birimlerine, sözleşmeli sanatçı alımı yapacaktır. Bu alım, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek olup bazı şehirler ve branşlarda belirlenen sayıda sanatçıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 sözleşmeli personel alıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! Şimdi şartlara bakın! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 235 sözleşmeli personel alımına ilişkin ilan yayımlandı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman? Şartlar neler? İşte merak edilenler...

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Şartlar açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi paylaşıldı.

Kültür Bakanlığı tarafından Uzman Yardımcısı alınacak! YDS puanı şart!

Kültür Bakanlığı bünyesine YTB memur alımı yapılacağı Resmî Gazete üzerinden yayımlandı. Üstelik KPSS şartı aranmıyor. Kültür Bakanlığı bünyesine farklı dillerde YDS Puanı ile Uzman Yardımcısı ve farklı alanlarda memur alımı yapılacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 165 sözleşmeli personel alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Lise, ön lisans ve lisans mezunu kişiler arasından 165 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki, adaylarda aranan şartlar neleri son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Yeni ve eski CSO binaları 'kültür kampüsü' haline gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) inşaatına devam eden yeni binasıyla ilgili konuştu. Ersoy, "Yeni ve eski CSO binası ile orayı kültür kampüsü haline getiriyoruz'' dedi.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Kahramanmaraş Nuri Pakdil Kültür Kampüsü tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Nuri Pakdil Kültür Kampüsü'nü tamamlıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’nin yarısından çoğu yıkıldı!

Atatürk Kültür Merkezi’nin 67 günde yarısından çoğu yıkıldı.  Yıkım çalışmalarının son durumu ise havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Menderes Türel’den Demreli'ye kültür merkezi sözü!

Demre’de öğrencilerle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinden sinema salonu isteyen Nazife adlı öğrenciye kültür merkezi sözü verdi.

Erzurum Kültür Kampüsü inşaatı Haberi

Erzurum Kültür Kampüsü inşaatı

Yer tahsisi Erzurum Valiliği tarafından yapılan projenin, yatırım programına dahil edilmesi için gerekli sürecin DAP İdaresi tarafından yürütüleceği ve 100. Yıl Parkının bulunduğu toplamda 25 bin metrekarelik kapalı alanda yapımı düşünülen “Kültür Kampüsü Projesi” için ilk adım atıldı.

Kültür Kampüsü Projesi’nin mimari ve teknik şartnamesi, Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile DAP İdaresi tarafından ortaklaşa yapılacak. Şehrin kültürel ve mimari özellikleri dikkate alınarak hazırlanacak projede, Devlet Tiyatroları Sahnesi, kent kütüphanesi, müze binası (Teşhir Salonları, Arkeolojik ve Etnografik eser depoları), konferans salonu, sergi salonu, araştırma merkezi, kafeterya, restoran, cep sineması, fuaye alanları, mescit ile açık ve kapalı otopark alanları yer alacak.

Vali Altıparmak, “Kültür Kampüsü Projesi’nin hayata geçirilmesiyle, Erzurum’un dünden bugüne tarihini ve kültürel özelliklerini gelecek nesillere yeni bir mekan anlayışıyla beraber...