17 / 05 / 2024

Erzurum Murat Paşa Meydan projesi

Erzurum Murat Paşa Meydan projesi

Erzurum Murat Paşa Camii ve Hamamını çevreleyen alanı açarak bir meydan projesi başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok eser olduğunu söyledi.

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

Erzurum çarpık yapılaşmadan kurtuluyor!

Erzurum'da, Osmanlı döneminde Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan, yaklaşık 450 yıllık Muratpaşa Camisi, hamamı ve medresesi, etrafındaki çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor.

Erzurum Murat Paşa Meydanı için çalışmalar başladı!

Erzurum Murat Paşa Camii ve Hamamını çevreleyen alanı açarak bir meydan projesi başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok eser olduğunu söyledi.

Tekirdağ Mehmet Paşa Türbesi'nin üzerine apartman yapıldı!

Uzun yıllar önce Erzurum'dan Tekirdağ'a yerleştiği tahmin edilen ve vasiyeti üzerine öldükten sonra bahçesine defnedilen Mehmet Paşa isimli Osmanlı komutanının kabrinin üzerine apartman yapıldı.

Erzurum Yusuf Ziya Paşa Köşkü restore edilecek!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'un tarihi varlıklarını ve kültür mirasını koruma çalışmaları kapsamında, Köşk Mahallesi'nde yer alan tarihi Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün restore ettirileceği belirtildi.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi erken teslim edilecek!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi 2016'da tamamlanacak!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Lalaşahin Paşa Türbesi restore edilecek!

Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası Lalaşahin Paşa tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.

Yakutiye Murat Paşa Camii çevresindeki binalar yıkıldı!

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Murat Paşa Camii ile Hamamını çevreleyen kötü yapılar kamulaştırma kapsamında yıkılmaya başlandı.

Erzurum Kuyucu Murat Paşa Camii her gün gül suyu ile yıkanıyor!

Erzurum'da 1573 yılında Sadrazam Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan ve minaresi ayrı olan Murat Paşa Camisi, burada Hızır Aleyhisselam'ın bir vakit namazkılacağına inanıldığı için her gün gül suyuyla temizleniyor.

Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında küle döndü!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı...

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü yandı!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

Erzurum Murat Paşa Meydan projesi Haberi

Erzurum Murat Paşa Meydan projesi

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alam Yakutiye ilçesinde bir tarihi eseri daha gün yüzüne çıkaran projesine başlandı. Murat Paşa Camii ile Hamamım bir meydan çerçevesinde ortaya çıkaracak proje çevreleyen 3 dükkan ve 19 adet binayı kamulaştırılarak yıkıldı. Başkan Korkut, Cami ve hamamı çevreleyen bir meydan projesinin bu yıl hayata geçeceğini belirtti. 


Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından tarihi eserleri kurtarma, insana ve turizme açma çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Murat Paşa Camii ve Hamamını çevreleyen alanı açarak bir meydan projesi başlatan Ali Korkut, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok eser olduğunu söyledi. Korkut, "Tarihi eserleri insanla buluşturmak, onları bir değer olarak şehir envanterine eklemek, kültür turizmine katkı bizim işimiz. Bu alanda epey yol aldık" dedi. 


Murat Paşa...