07 / 07 / 2024

erzurum okullar hayat olsun projesi

erzurum okullar hayat olsun projesi

Okullar Hayat Olsun Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların ağaçlandırması kapsamında Erzurum Palandöken Kazım Yurdalan Orta okulu bahçesi ağaçlandırıldığı belirtiliyor...

Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Geçen hafta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra bölgede arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken,  depremden sonra okullar kapandı ve hayat adeta durdu. Peki okullar hangi tarihte açılacak? Bakan Özer’den son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar…

Erzurum'da arazi kavgası: 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı!

Erzurum Horasan'da akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Erzurum'da arazi kavgası! 5 kişi hayatını kaybetti!

Erzurum Çat'ın Köseler köyünde, iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Kavga sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Köyde, jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, kaçan 2 kişi aranıyor.

1924 Erzurum depremi Cumhuriyet tarihinin ilk yıkıcı depremiydi! 

Erzurum'da 13 Mayıs 1924, 6 Eylül 1924'te ve 13 Eylül 1924'te üç deprem meydana geldi. İlk depremde can kaybı olmadı, ikinci depremde 3 kişi hayatını kaybetti 8 kişi yaralandı, üçüncü depremdeyse 214 kişi hayatını kaybetti...

Erzurum'da tarihi mekanlar kentsel dönüşümle hayat bulacak!

Erzurum Valisi Okay Memiş, ilde başlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu.  "Bütün projeleri masaya yatırdık ve kısa süre içinde başlatmayı hedefliyoruz'' dedi.

Tarihi Erzurum Evleri kentsel dönüşümle yenilenecek!

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm planları içerisinde yer Hacıcuma için eski Erzurum evlerininin yeniden hayat bulacağı özel bir proje hazırladıklarını söyledi. 

Muratpaşa Belediyesi'nden 5 spor salonu!

Muratpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında 5’inci spor salonunu 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne inşa ediyor.

Erzurum Tekman'da toprak damlı evde göçük!

Erzurum'un Tekman ilçesinde, toprak damlı evde meydana gelen göçükte 3 çocuk hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, "Aileye barınma imkanı sağlayacak şekilde konteyner ev oluşturacağız. " dedi.

Erzurum'da okul çatıları Şubat'a kadar onarılacak!

Geçtiğimiz günlerde hızı saatte 80 kilometreyi aşan tipi ve fırtına sebebiyle okulların uçan çatıları Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılıyor. Çalışmaların Şubat'ın ilk haftasına kadar tamamlanması planlanıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki okulları yeniliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve ilçelerdeki okulları tadilattan geçiriyor. Başkan Mehmet Sekmen `in talimatıyla hareket geçen Erzurum Büyükşehir`in mühendisleri, ilçelerdeki eğitim kurumlarını baştan aşağı yeniledi.

Erzurum'da Üç Kümbetler çevresi kentsel dönüşümle yenileniyor!

Üç Kümbetler Çevresinin Yenilenmesi ve İyileştirilmesi Projesi'nin hayat bulması sonrası Üç Kümbetler'in, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Erzurum Kalesi ile buluşacağını, böylelikle bölgenin cazibe merkezi olacağını ifade etti...

Erzurum'da okul bahçeleri ağaçlandırılıyor!

Okullar Hayat Olsun Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların ağaçlandırması kapsamında Erzurum Palandöken Kazım Yurdalan Orta okulu bahçesi ağaçlandırıldığı belirtiliyor...

Kar yağışı nedeniyle Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolu ulaşıma kapandı!

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz ile iç kesimlerdeki bazı illerde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor Amasya'da yolların kapanması nedeniyle bazı köylere seçim sandıkları ulaştırılamadı. Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolu kapandı.

erzurum okullar hayat olsun projesi Haberi

erzurum okullar hayat olsun projesi


Okullar Hayat Olsun Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların ağaçlandırması kapsamında Erzurum’da çeşitli okul bahçeleri ağaçlandırılıyor.


Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliğince Palandöken Kazım Yurdalan Ortaokulu bahçesi ağaçlandırıldı.


Kazım Yurdalan Orta Okulu Müdürü, öğretmen ve öğrencilerle birlikte 60 adet çeşitli türlerde ağaç dikilen okul bahçesine öğrenciler biz bu dikilen fidanlara çok iyi bakıp büyümelerini sağlayacağız bizimde yeşillikler içinde bir okulumuz olacak diye mutluluklarını ifade...