06 / 05 / 2024

erzurum şükrüpaşa evren evler yıkılacakmı

erzurum şükrüpaşa evren evler yıkılacakmı

Erzurum kent merkezinde Valiliğin de desteğiyle Yakutiye Belediyesi tarafından atıl durumdaki binaların birçoğu yıkılırken, Şükrüpaşa’da atıl durumda bulunan ve tinercilere mekan olan Evren Evler yıkılmayı bekliyor...

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Erzurum Murat Paşa Meydanı için çalışmalar başladı!

Erzurum Murat Paşa Camii ve Hamamını çevreleyen alanı açarak bir meydan projesi başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok eser olduğunu söyledi.

Tekirdağ Mehmet Paşa Türbesi'nin üzerine apartman yapıldı!

Uzun yıllar önce Erzurum'dan Tekirdağ'a yerleştiği tahmin edilen ve vasiyeti üzerine öldükten sonra bahçesine defnedilen Mehmet Paşa isimli Osmanlı komutanının kabrinin üzerine apartman yapıldı.

Erzurum Yusuf Ziya Paşa Köşkü restore edilecek!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'un tarihi varlıklarını ve kültür mirasını koruma çalışmaları kapsamında, Köşk Mahallesi'nde yer alan tarihi Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün restore ettirileceği belirtildi.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi erken teslim edilecek!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi 2016'da tamamlanacak!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Erzurum'da kooperatif inşaatı çöktü!

Erzurum’da yapım halindeki kooperatif inşaatında meydana gelen göçükte 2 işçi yaralandı. Alınan bilgiye göre, bugün saat 12.00 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa semtinde beton atılan inşaatın birinci katında göçük meydana geldi.

Erzurum Dadaşköy Yolu'nda peyzaj çalışması başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan Dadaşköy Yolu'nda peyzaj ve yeşillendirme çalışmasına başladı.

Erzurum Kuyucu Murat Paşa Camii her gün gül suyu ile yıkanıyor!

Erzurum'da 1573 yılında Sadrazam Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan ve minaresi ayrı olan Murat Paşa Camisi, burada Hızır Aleyhisselam'ın bir vakit namazkılacağına inanıldığı için her gün gül suyuyla temizleniyor.

Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün itfaiye raporu yayınlandı!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’ndaki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nü kül eden yangınla ilgili itfaiye raporu kundaklama şüphelerini arttırdı. Yapılan araştırmada yangına neden olabilecek herhangi bir unsura rastlanılmadığı belirtiliyor

İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta!

Padişah 3. Selim döneminde sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde minaresinin yıkılması halinde ustasının boynunun vurulacağı rivayet edilen İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta...

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

erzurum şükrüpaşa evren evler yıkılacakmı Haberi

erzurum şükrüpaşa evren evler yıkılacakmı


Erzurum kent merkezinde Valiliğin de desteğiyle Yakutiye Belediyesi tarafından atıl durumdaki binaların birçoğu yıkılırken, Şükrüpaşa’da atıl durumda bulunan ve tinercilere mekan olan Evren Evler yıkılmayı bekliyor.


Yakutiye ilçesine Bağlı Şükrüpaşa Mahallesi'nde atıl durumda olan Evren Evler, mahalleli tarafından suç evleri olarak adlandırılıyor. Yakutiye Belediyesi tarafından oturulamaz raporu verilen evler boşaltıldı ancak yıkılmayınca çevreyi rahatsız eden şahıslarca kullanılmaya başlandı. Mahalle sakinleri boş atıl binaların biran önce yıkılmasını istiyor. Özellikle akşam saatlerinde rahatsız edildiklerini ifade mahalle sakini İsa Ataç, yaşadıkları sorunun çözülmesini istedi.


Ataç, "Daha öncesinde buradaki evler alt taraftan su aldığı için Yakutiye Belediyesi tarafından oturulamaz raporu verilerek boşatıldı. Ama aradan geçen zaman içinde mahallemizde bulunan evler tinerciler, alemciler ve hırsızların adeta meskeni haline geldi. Yakutiye Belediyesi başkanlığına konutların yıkılması talebinde bulunmamıza...