18 / 05 / 2024

Erzurum Üç Kümbetler projesi nedir

Erzurum Üç Kümbetler projesi nedir

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi Üç Kümbetler Projesi'nde ikinci aşamaya geçmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!

Erzurum Millet Bahçesi "Üç Kümbetler" olarak anılan anıt mezarların bulunduğu bölgede hayata geçirilecek. Millet Bahçesi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek…

Erzurum Büyükşehir'in 6.8 milyon TL'lik inşaat ihalesi iptal oldu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye İlçesi Çırçır Mahallesi'ndeki kat karşılığı inşaat işini iptal etti.

Erzurum Büyükşehir'den 6.8 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye İlçesi Çırçır Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 12 Haziran'da gerçekleşecek..

Erzurum Belediyesi'nden satılık 71 gayrimenkul!

Mülkiyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olan Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde yer alan 71 adet gayrimenkul toplamda 253 milyon 943 bin 314,63 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Erzurum Büyükşehir'den 6.8 milyon TL'ye satılık kat karşılığı arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye'de kat karşılığı arsa satış işi ihale ediyor. İhale 26 Nisan'da gerçekleşecek..

Nusret’in Erzurum'daki külliyesi tamamlanıyor!

Dünya çapında üne kavuşan et restoranı sahibi Nusret Gökçe’nin, Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Paşalı köyünde yaptırdığı külliyede sona yaklaşıldı. 

Erzurum Büyükşehir'den 139.4 milyon TL'ye satılık 37 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken'deki 36 ve Yakutiye'deki 1 arsasını ihale ile satıyor. İhale 12 Nisan'da yapılacak..

Erzurum Pasinler'de metruk binalar yıkılıyor!

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde metruk halde yer alan halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz haldeki metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. 

Erzurum Büyükşehir'den 120 milyon TL'ye satılık 33 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 33 arsayı toplam 120 milyon 699 bin 987 TL'ye satıyor. Arsaların satış ihalesi 22 Mart'ta yapılacak..

Erzurum Büyükşehir'den 15 milyon TL'ye satılık otel!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Palandöken İlçesi Osmanbektaş Mahallesindeki oteli ihale ile satıyor. İhale 20 Mart'ta yapılacak..

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Erzurum Büyükşehir'den 244.5 milyon TL'ye satılık 52 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Palandöken İlçesi'ne bağlı 5 mahallede 52 arsa ihale ile satılıyor. İhale 15 Şubat'ta yapılacak..

Erzurum Büyükşehir'den 145 milyon TL'ye satılık 37 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakutiye İlçesi İstasyon Mahallesinde Bulunan 37 arsa ihale ile satılıyor. İhale 18 Ocak'ta gerçekleşecek..

Erzurum Üç Kümbetler projesi nedir Haberi

Erzurum Üç Kümbetler projesi nedir

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi Üç Kümbetler Projesi'nde ikinci aşamaya geçmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.


Korkut, yaptığı açıklamada, kamulaştırmanın birkaç bina dışında tamamlandığını, alanın hazırlanması, projenin uygulama safhasına geçirilmesi için de çok sayıda mimar, şehir plancı ve teknik elemanla sahada çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Üç Kümbetler'in yeniden canlandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Korkut, şunları kaydetti: "Üç Kümbetler Projesinin ilk aşaması kamulaştırmalarla alandaki kötü yapılaşmanın temizlenmesiydi. Mahkeme sürecinde olan yüzde 5'lik kısmın kış aylarında tamamlanmasına kesin gözüyle bakıyoruz. Sonra alanın projeye uygun hazırlanması ve projenin uygulama safhasına geçeceğiz. Üç Kümbetler'in yeniden uyanışının çok yakın olduğunu söylemek istiyorum. Erzurum'un muazzam kültür birikiminin yeniden gün yüzüne çıkarılması heyecanımızı...