02 / 07 / 2024

Erzurumda tarihi cephaneliği

Erzurumda tarihi cephaneliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde kaybolmaya yüz tutan tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Selçuk Geçer dolarda tarihi zirve için tarih verdi! O gün cebinde 1 doları bile olan köşeyi dönecek

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasaları değerlendirerek dolarda tarihi zirve için tarih verdi. İşte doların şahlanacağı o tarih...

Siirt'teki tarihi çarşı için yıkım kararı!

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Kocaeli'nde tarihi bina iş makineleriyle yıkıldı!

Kartepe ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor.

İstanbul'daki 12 tarihi eser için imar planı kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan 12 tarihi eseri ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararı aldı. Karar Meclis'ten geçti.

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti...

İş GYO Kartal Manzara Adalar teslim tarihi!

İş GYO tarafından hayata geçirilen Kartal Manzara Adalar projesi 975 konuttan meydana geliyor. İş GYO Kartal Manzara Adalar teslim tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

Silivri, Tarihi Kale İçi Projesi'yle çekim merkezi olacak!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fatih Mahallesi’nde yapılan Tarihi Kale İçi Projesi çalışmalarını denetledi.

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi başladı!

Silivri’nin en eski mahallelerinden olan Fatih Mahallesi’nde hayata geçirilecek Tarihi Kale İçi Projesi Yarbaşı Sokak’tan başladı.

Emlak Konut Tarihi Kampanyası için son 3 gün!

Konut satışlarını canlandırmak amacıyla ilk kampanya girişimini 28 Temmuz tarihinde Emlak Konut GYO başlattı. Emlak Konut Tarihi Kampanyası için son 3 gün kaldı.

Göl Panorama'da tarihi kampanya için son hafta!

Göl Panorama'da tarihi kampanya için son haftaya gelindi. Göl Panorama Evleri'nde 0,70 faizle 120 ay taksit avantajı ay sonuna kadar devam ediyor...

Yatağanlılar'dan tarihi cami için taşıma talebi!

Yatağan ilçesinde kömür yatağı üzerinde bulunduğu için boşaltılarak başka bir bölgeye taşınan, 4 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, tarihi cami ve türbenin de yeni yerleşim alanına taşınmasını istiyor.

Erzurumda tarihi cephaneliği Haberi

Erzurumda tarihi cephaneliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) ekipleri, Dere Mahallesi’nde bulunan Cephaneliği koruma altına aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirdeki tarihi varlıkların korunacağını söyledi. Başkan Sekmen, “Erzurum Valisi Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1869-1873 yıllarında yaptırıldığı düşünülen Cephanelik taş bina, bir asrı aşkın bir süredir doğa şartları, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı harabeye dönmüştü. Mühendis, mimar ve arkeologlarımızdan oluşan KUDEB vasıtasıyla tarihi mekana el attık. KUDEB Tarihi Cephaneliği aslına uygun bir şekilde restore edecek. Burayı tarih severlerin hizmetine sunacağız” dedi. Taş binada temizlik ve bakım hizmetlerine başlanıldığını vurgulayan Sekmen, “Burada ilk etapta restorasyon projelerinin hazırlanması için tarihi cephaneliğin etrafında ve içerisindeki toprak ve diğer atıkların temizliği yapılacak. 3R Projeleri’nin (Rölöve,...