03 / 05 / 2024

erzurumdaki tabya

erzurumdaki tabya

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Erzurum'u düşmana karşı savunmak amacıyla yapılan ve kaybolduğu sanılan tabyanın 45 yıl gecekondu olarak kullanıldığı belirlendi.

Esenler Kuzey Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Esenler İlçesi Kuzey (Topkule-baştabya) Rezerv Yapı Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanun’un 18. Madde Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Esenler Atışalanı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi, Kuzey (Topluluk- Baştabya) Rezerv Yapı Alanı 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Edirne’de Balkan Tarihi Müzesi açılacak!

Balkan Savaşları sırasında Edirne savunma hattının en önemli askeri alanlarından biri olan Hıdırlık Tabya, müze olarak yenileniyor. 

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

Esenler Atışalanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi Kuzey (Topluluk-Baştabya) Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kars Gemli Tabya Butik otel olacak!

Kars Kalesi karşında yer alan ve 46 tabyadan bir tanesi olan Gemli Tabya butik otele dönüştürülecek.

Esenler’de askeri alanın yüzde 50’si imara açılıyor!

Askeri alanların şehir dışına taşınma işlemleri sürerken İstanbul Esenler’de protokoller tamamlandı. İlçedeki Baştabya, Topkule ve Metris kışlalarının yıkım işlemleri devam ediyor.

Kışlalar şehir dışına taşınmaya başladı!

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ankara ve İstanbul'daki kışlaların 11 Eylül'e kadar şehir dışına taşınması kararı ilk olarak dün uygulandı. İstanbul Esenler'deki Baştabya Kışlası'ndaki zırhlı araçlar Tekirdağ Çorlu'daki 3. Zırhlı Tugayı Komutanlığı'na doğru hareket etti.

Tabya İnşaat ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tabya İnşaat ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Bünyamin Arslan tarafından 400 bin TL sermaye ile 10 Mayıs'ta Fatih, İskenderpaşa Mahallesi, Yeşiltekke Kuyulu Sokak'ta kuruldu.

Kahraman Plan Proje Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kahraman Plan Proje Mühendislik İnşaat Limited Şirketi, Ahmet Tevfik Parlakyıldız tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Ocak'ta Kağıthane, Merkez Mahallesi, Tabya Caddesi' nde kuruldu.

Karadeniz Çatı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Karadeniz Çatı İnşaat Limited Şirketi, Hasan Avcı tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Aralık'ta İstanbul İl'i, Büyükçekmece, 19 Mayıs Mahallesi, Tabya Caddesi'nde kuruldu.

Turap Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Turap Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ferhat Acat ve Sebahattin Acat Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 3 Ağustos'ta Gaziosmanpaşa, Yıldız Tabya Mahallesi'nde kuruldu.

Erzurum'daki asırlık tabya 45 yıl gecekondu olarak kullanıldı!

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Erzurum'u düşmana karşı savunmak amacıyla yapılan ve kaybolduğu sanılan tabyanın 45 yıl gecekondu olarak kullanıldığı belirlendi.

erzurumdaki tabya Haberi

erzurumdaki tabya

Atak Arama Kurtarma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen çalışmada, bazı kaynaklarda binasının yıkıldığı belirtilen asırlık tabyanın 45 yıl önce gecekonduya dönüştürüldüğü tespit edildi.


Derneğin başkanı Çetin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bölgedeki tarihi varlıkların sportif anlamda da kullanılabilmesi için bir tez hazırladıklarını söyledi.


Teze bağlı olarak bir de "Zafer ve İnanç Yolu" adı altında proje hazırladıklarını ifade eden Bayram, projeyi hazırlarken Erzurum'daki tabyalarla alakalı birçok kaynağa ulaştıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınladığı Nusret Çam'ın "Erzurum Tabyaları" isimli kitabında Mecidiye Tabyası'nın 300 metre güneyinde bir tabyadan bahsedildiğini fakat binasının bu döneme ulaşmadığının belirtildiğini vurguladı.


Bu konuda ilk yazılan ve güncellenen Vehbi Kocagüney'in "Erzurum Kalesi ve Savaşları" kitabında ise söz konusu tabyanın Mecidiye Tabyası'nın 750 metre kuzeyinde...