01 / 05 / 2024

Esaslı tadilat nasıl yapılır

Esaslı tadilat nasıl yapılır

Esaslı tadilat esasları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, esaslı tadilat nedir, nasıl yapılır?

Site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Site yönetimi bir şirket tarafından gerçekleştirilebilir. Peki, site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Esaslı tadilat nasıl yapılır?

Esaslı tadilat esasları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, esaslı tadilat nedir, nasıl yapılır?

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Taşınmaz kültür varlıklarının bakım, onarım ve yapı esasları ile proje uygulamaları Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları ve koruma bölge kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülüyor. Peki, tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Sürdürülebilir yeşil binalar nasıl belgelendirilir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binalara; sürdürülebilir yeşil bina deniyor. Peki, sürdürülebilir yeşil binalar nasıl

Tadilat kredisi nasıl alınır?

Bankaların, "Konut geliştirme kredisi", "konut tadilat kredisi" ve "konut yenileme kredisi" olarak nitelendirdiği tadilat kredisi nasıl alınır? Tadilat kredisi için başvuru nasıl yapılır? İşte tadilat kredileri..

Ev tadilat izni nasıl alınır?

Dairesinde tadilat yapmak isteyen maliklerin, kimi tadilatlarda belediyeden izin almaları gerekirken; kimi tadilatlarda ise ilgili apartman sakinini bilgilendirmek yeterli oluyor. Peki, ev tadilat izni nasıl alınır?

Tadilat projesi nasıl yapılır?

Tadilat projesi, yapılacak işlemin türüne göre değişkenlik gösteriyor. Tadilat projeleri basit ve esaslı tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat projesi nasıl yapılır? Tadilat projesi yapmak için gerekenler nelerdir?

Tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

Bir dairede yapılacak tadilatlar için belediyeden ruhsat almak gerekebiliyor. Gerekli olan bu ruhsat "tadilat ruhsatı" olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

Tadilat ruhsatı nasıl alınır?

Dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar belediyeden alınacak tadilat ruhsatı gerektiriyor. Peki, tadilat ruhsatı nasıl alınır? Ruhsat için neler gerekli?

Sit alanında tadilat yapılır mı?

Sit alanlarında yapılacak tadilatlar ile ilgili esaslar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, sit alanında tadilat yapılır mı? Sit alanlarında tadilat nasıl yapılır?

Sitede tadilat nasıl yapılır?

Sitede tadilat nasıl yapılır? Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor..

İmar planı tadilatı nedir, nasıl yapılır?

İmar plan tadilatı nedir? İmar plan tadilatı nasıl yapılır? İmar planı nasıl değiştirilir? İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken usul ve esaslar nelerdir? İşte dilekçe örneği ile imar planı tadilatı nedir, nasıl yapılır? sorusunun cevabı...

Esaslı tadilat nasıl yapılır Haberi

Esaslı tadilat nasıl yapılır

Esaslı tadilat, yapılarda taşıyıcı unsuru etkileyen veya yapı inşaat alanını veya emsale konu alanını veya taban alanını veya bağımsız bölüm sayısını veya ortak alanların veya bağımsız bölümlerin alanını veya kullanım amacını veya ruhsat eki projelerini değiştiren işlemleri oluyor. Esaslı tadilat, ruhsata tabi tutuluyor.


Esaslı tadilat esasları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Yönetmelik gereğince mevcut yapının esaslı tamir ve tadili, yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olmaması şartı ile imar planı, bu Yönetmelik hükümleri ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılabiliyor. 


Ancak, ilave esaslı tamir ve tadil yapılabilmesi için ruhsat alınması zorunlu oluyor.


Yapı ruhsatı alınmış olan yeni inşaat, ilave ve esaslı tadillerde, sonradan değişiklik yapılması istendiğinde mimari projenin yeniden tanzim edilmesi gerekli oluyor. 


Bu değişiklik yapının statik ve tesisat esaslarında da değişiklik yapılmasını...