27 / 04 / 2024

ESBAŞ istihdam

ESBAŞ istihdam

'Yap- İşlet- Devret’ modeliyle kurulan ilk serbest bölge ESBAŞ, 1990’dan bu yana 55 milyar $ ticaret hacmine ulaştı. Yeni hedef, bölgeyi mükemmelliyet merkezi haline getirmek.

Gayrimenkul sektöründe istihdam 18'e katlandı!

GAYRİMENKUL satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Buna göre istihdam 5 yılda istihdam 18'e katlandı.

Gayrimenkulde istihdam 18 kat arttı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Gayrimenkulde istihdam 5 yılda 18 kat artış gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe istihdam 5 yılda 18'e katlandı!

Konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşmasıyla gayrimenkul faaliyetlerindeki istihdam 5 yılda 18'e katlandı.

Sincan sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçenin gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağını belirterek, "El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız" dedi.

OSB'lerde istihdam 2,2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

OSB’lerde istihdam 2.2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Konaklama sektörü istihdamı yüzde 12 büyüdü!

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi'nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

İnşaat sektöründe istihdam oranı yüzde 7.2!

TÜİK nisan dönemi işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı nisanda geçen yıla oranla 242 bin kişilik daha artarak 2 milyon 821 bin kişiye yükseldi. İnşaat sektöründe istihdam, yüzde 7,2 olarak gerçekleşti.

ABD'nin büyüme ve istihdam verileri birbiriyle tutarsız!

Ülke ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 0,7 daralması ve düşen tüketici güveni endişeleri beraberinde getirirken; istihdam, sanayi ve konut sektörlerine ilişkin olumlu veriler, toparlanmaya işaret ediyor.

Filyos projesi 12 bin istihdam sağlayacak!

Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi.

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İNŞAAT sektöründe istihdam ve çalışılan saat azaldı, brüt ücret-maaş ise arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) 'İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı.

ESBAŞ istihdam Haberi

ESBAŞ istihdam

Ege Serbest Bölgesi’nin (ESBAŞ) CEO’su Faruk Güler, “Bölgede 74’ü yabancı, toplam 200 firma faaliyet gösteriyor. 2013’te gerçekleşen ticaret hacmi 4.7 milyar dolar olup bölgenin hizmete girişinden bugüne kadar gerçekleşen toplam ticaret hacmi ise yaklaşık 55 milyar dolara ulaştı” dedi. Türkiye Kalite Derneği’yle 2012’de İyi Niyet Bildirgesi imzaladıklarını hatırlatan Güler, “Bu tarihten sonra başlatılan EFQM projesi ile birlikte, Mükemmellik Modelini temel alan yönetim sistemi geliştirme çalışmaları sürdürülmeye devam ediyor. En önemli paydaşlarımızdan olan Ege Serbest Bölge'si firmalarından alacağımız geribildirim ve destek ile Ege Serbest Bölgesini bir ‘Mükemmellik Merkezi’ haline getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. ESBAŞ, bugün 2,2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde faaliyet gösteriyor. CEO Faruk Güler, “Bölgede yaratılan istihdam yaklaşık 20 bin kişi. Türkiye'deki 19 serbest bölgede yaratılan toplam istihdamın...