05 / 05 / 2024

esder başkanı mahmut çelikus

esder başkanı mahmut çelikus

ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, yeni AVM yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Meclis Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi.

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı önemli açıklamalarsa bulundu.

Dolar/TL kurunda sert yükseliş: MÜSİAD başkanı, yıl sonunda 30 TL'yi aşabilir!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerin ardından dolar kurunda meydana gelen sert artışlar hakkında konuşarak, yıl sonuna kadar dolar/TL'nin hangi seviyelere çıkabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

MÜSİAD'a inşaatçı başkan: Mahmut Asmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) yeni genel başkanı Ak Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı oldu.

Mahmut Çelikus: Devlet kiracıların ödemelerine kolaylık getirmeli!

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı işletmeler için alınması gereken önlemler konusunda yaptığı açıklamada, işletmelerin ay sonunda ödeyecekleri kira ödemelerine destek sağlanması gerektiğini belirtti…

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın açıklamaları TBMM'de!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın açıklamaları ve belediyecilik faaliyetleri meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal soru önergesi hazırladı...

Mahmut Çelikus: AVM yasası 77 milyonun yasasıdır!

ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, yeni AVM yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Meclis Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi.

Tebernüş Kireçci'nin konuğu Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu'nu ağırlıyor

ANGİAD Başkanı Abdullah Değer: Atatürk Orman Çiftliği, modernlikten çok uzak!

ANGİAD Başkanı Değer, "Atatürk'ün modern bir çiftlik kurulması yönündeki talimatıyla oluşturan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), modernlikten çok uzak, Atamızın mirasına yakışmayacak halde" değerlendirmesinde bulundu

Tebernüş Kireçci'nin konuğu, Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel'i ağırlıyor

esder başkanı mahmut çelikus Haberi

esder başkanı mahmut çelikus

Mahmut Çelikus, Ancak bu kanunla taleplerimiz karşılanmadığı gibi, sayıları her geçen gün azalan esnafımıza darbe vurmuştur ve haksız rekabet devam edecektir"dedi. Çelikus, yasanın 77 milyonun yasası olduğunu vurgulayarak Yasa ile önümüzdeki yıllarda oligopol bir piyasa oluşacağını ve 3-5 firmanın eline düşüleceğini belirtti. Genel Başkan Çelikus, programda yaptığı konuşmasında, AVM'lerle ilgili tasarının yeni olmadığını ve yıllardır çıkmadığını belirterek esnafın yıllardır mağdur olduğunu söyledi. Çelikus, "Son 15 yılda sayıları 4 milyon olan esnaf sayısı şu an 1.5 milyon, onlarda can çekişmektedir. AVM'lerin Pazar günleri kapanmasıyla bir nefes alacak esnafımız ümidini yitirmiştir. Yeni çıkan kanunda esnafa AVM'de yer ayrılması sorunu çözmez. Normal şartlarda esnaf kirasını ödeyemiyor ve 21 kalemde vergi yükünün altında ezilirken, AVM'nin kirasını ve aidatını nasıl ödeyecek? AVM'deki bir günlük...