03 / 05 / 2024

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.



Kayseri'de-ikamet eden emekli memur Tuncay Tarhan, kendisini telefonla arayan kişinin dolandırıcı olduğunu anlayarak telefonu kapattı.

Onay vermediği halde hesabından para çekildiğini anlayan Tarhan, durumu bankanın müşteri hizmetlerine bildirerek gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.

Banka yetkilileriyle görüşmesinden yaklaşık 5 saat sonra dolandırıcılarca başka bir hesaba transfer edilen 30 bin TL’sinin çekildiğini fark eden Tarhan, hukuki mücadele başlattı.

 Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Bilirkişi raporunda emekli memur Tarhan'ın herhangi bir onay vermemesine ve paranın çekildiğinin belirtilmesine karşın tüketici mahkemesi, zararın yarı yarıya karşılanmasına karar verdi.

Tarhan, verilen kararın ardından davayı Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, Tarhan'ın herhangi bir onay vermemesine rağmen 30 bin lira dolandırıldığını ifade ederek, bu gibi durumlarda güven tahsis etmesi gereken tarafın banka olduğunun altını çizdi.

İşte yaşanan olaya ilişkin detaylar...


Geri Dön