27 / 04 / 2024

TMSF 2. Başkanı Abdullah Demiröz: Torunlar'ın danışmanı değilim!

TMSF 2. Başkanı Abdullah Demiröz: Torunlar'ın danışmanı değilim!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2. Başkanı Abdullah Demiröz, kendi görev süresi içinde Torunlar Grubu'na herhangi bir gayrimenkul, menkul, herhangi bir mal satışının söz konusu olmadığını belirtti



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2. Başkanı Abdullah Demiröz, TMSF'de göreve başladığı tarihten sonra Torunlar Grubu'nda danışmanlığını sürdürmesinin mümkün olmadığını, TMSF'de kendi görev süresi içinde Torunlar Grubu'na herhangi bir mal satışının söz konusu olmadığını bildirdi.

Demiröz, 30 Mart tarihinde bir gazetede yayınlanan ''Torunlar'ın akıl hocası TMSF'nin ikinci adamı'' başlıklı haberle ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.

Bu haberin devamında kendisinin Ölçü Yeminli Mali Müşavirlik'in ortağı olarak Torunlar'a danışman olduğu ve TMSF'deki görevi ile birlikte sürdürdüğü iddiasının yer aldığını hatırlatan Demiröz, TMSF'de göreve başlaması için kararnamesinin çıktığı 2 Şubat 2010 tarihinden hemen bir gün sonra mali müşavirlik şirketindeki müdürlük görevinden istifa ettiğini, aynı gün bağlı olduğu Yeminli Mali Müşavirler Odası'na giderek mesleki faaliyetini sürdüremeyeceğini belirterek yeminli mali müşavirlik mührünü iade ettiğini anlattı.

Demiröz, ''Bizim Yeminli Mali Müşavirler Odası'na kayıtlı olmadan mesleki faaliyette bulunmamız zaten mümkün değil. Ben buradaki görevimden ayrıldıktan sonra ortaklıktan da ayrılma talebinde bulundum. O sırada şirket limited şirketten Anonim Şirkete dönüşme
çalışmaları yapıldığı için anonim şirkete dönüşür dönüşmez o ortaklıktan da ayrılma talebimin gerçekleşeceğini bildirdiler. 17 Mart 2010 tarihinde de hissemi devrederek ortaklıktan ayrıldım'' dedi. Bankacılık Kanunu'nun 115. maddesine göre anonim şirket ortağı olmasında sakınca olmadığı halde ''etik bulmadığı'' için ortaklıktan ayrıldığını dile getiren Demiröz, ''Bu konuda açıklama yapmamı isteselerdi yapardık. Gönderdiğimiz tekzibi de yayınlamadan bizi zan altında bıraktılar'' diye konuştu.

-''Torunlar benim dönemimde TMSF'den gayrimenkul almadı''-

Demiröz, Torunlar Grubu'nun TMSF'den göreve başladığı tarihten sonra bir gayrimenkul alıp almadığının da sorulduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Benim göreve başladığım tarihten sonra torunlar Grubu'na TMSF'den herhangi bir gayrimenkul, menkul, herhangi bir mal satılmamıştır. Satılabilirdi de. Biz burada satışlarımızı kamuya açık bir şekilde yürütüyoruz. Onların da gelip en yüksek fiyat vererek almaları mümkündü. Ama öyle bir şey de gerçekleşmedi.''

-Umut Oran'ın soru önergesine yanıt-

Abdullah Demiröz, CHP Milletvekili Umut Oran'ın verdiği soru önergesinde Boğaz'da 2010 yılında satılan ''Clifton'' yalısının TMSF'den satılıp satılmadığının sorulduğunu da hatırlatarak, ''TMSF'nin öyle bir yalısı da yoktu. Öyle bir satıştan haberi de yoktu. O yalının başkalarından alındığını tespit ettik'' dedi. Demiröz, ''Benim Torunlar'da danışmanlığımı sürdürmem veya Ölçü Yeminli Mali Müşavirlik'te ortaklık ve yöneticiliği sürdürmem mümkün değil. Torunlar Grubu'na da bizim herhangi bir mal satmamız benim dönemimde söz konusu değil. Her iki konuda ben zan altında bırakıldım. Bunun düzeltilmesini ve kamuoyunun bilgilenmesini talep ediyorum. Gönderdiğimiz tekzibin yayınlanmayacağını söylediler. Bu nedenle dava açmak için hukuk birimimiz gerekli hazırlığı yapıyor. Çamur at izi kalsın, yanına kar, öyle şey olmaz'' diye konuştu.


Geri Dön