18 / 05 / 2024

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.



Bankaların yaşanan bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı tüm tedbirleri alması gerektiğini söyleyen Şahin, "Müşteri ya da tüketicinin güven oluşturma gibi bir zorunluluğu yoktur. Korunmaya ihtiyacı olan tüketicidir. Aynı zamanda, koruması gereken sistemin sahipleridir. Bankacılık Yasası’nın 76’ncı maddesi 'Tüketicinin her türlü problemi, müşterinin bütün problem ve problemiyle alakalı çözüm mercii ve bunlara cevap vermesi gereken bankadır' der. Bankaya sorumluluk başta verilmiştir." dedi.

 Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Şahin, bir kişinin herhangi bir işlem gerçekleştirmemesine karşın 30 bin lira zarara uğradığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bir kişinin bir kamu bankasındaki ayrıca ek hesap dediğimiz hesabından kendisinin haberi olmadan limiti yükseltilerek para çekiliyor. Bunun yanı sıra, kendisine bir şifre, bir onay kodu gönderilmemesine karşın çekiliyor. Daha sonra banka uyarılıyor, 'iptal edin bu işlemi' deniyor. Bankanın iptal etme yetkisi bulunuyor. Bankalar arası işlemde bu gibi uygun olmayan işlemlerde hemen müdahale etme şansı bulunuyor. İki tarafa da bloke koyabiliyorlar ama buna rağmen bunu koymadığı için banka zaten sorumlu."

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? Bayramda döviz fiyatları!

Bayramın ikinci günü altın ne kadar? İşte gram, yarım, tam altın fiyatları...

Emekliye yeni zam oranı belli oldu! Tüm maaşlar bir bir hesaplandı!


Geri Dön