16 / 05 / 2024

esenler belediyesi e-imar

esenler belediyesi e-imar

Esenler Belediyesi, imar sorunlarını da vatandaşlarla birlikte çözüyor. Tuna Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz halka rağmen değil, halkın yanında rehber olarak çalışıyoruz” dedi.

İzmir Narlıdere Sahilevleri'ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!

İzmir Narlıdere Sahilevleri’ndeki eğitim alanını özel eğitim alanına dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Esenler Belediyesi'nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!

Esenler Belediyesi, Sayıştay’ın ihalesiz ve bedelsiz olarak özel firmaya protokolle devredilmesini mevzuata aykırı bulmasına rağmen ilçedeki geri dönüşüm işi için yine protokol yapmak üzere meclis kararı verdi. CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Esenler Belediyesi'nin Hazine'ye devredilen arsaları mecliste!

Esenler Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık olarak Hazine'ye devredilen arsalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esenler Belediyesi 2 değerli araziyi ESKON A.Ş.’ye devretti!

Esenler Belediyesi, iştirak şirketi ESKON A.Ş.’ye inşaat yapması amacıyla sermaye olması için 2 değerli araziyi devretti. CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin, arazilerin değerinin 180 milyon TL olduğunu söyledi ve “Kimin alacağını takip edeceğiz” dedi.

Esenler Belediyesi 12 alanı 140 milyon TL’ye sattı iddiası!

Esenler Belediyesi, vergi borçlarını, iki cami, bir okul ve hizmet alanlarını devlete satarak ödedi. Sayıştay raporuna göre belediye geçen yıl üzerinde cami ve okulların olduğu 12 alanı yaklaşık 140 milyon TL’ye sattı.

Esenler Belediyesi gayrimenkullerini sattı mı?

İstanbul Esenler Belediyesi'nin devlete olan borçlarını; iki cami, bir okul ve hizmet alanlarını satarak kapattığı iddia edildi. 

esenler belediyesi e-imar Haberi

esenler belediyesi e-imar

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Tuna Mahallesi'nde imar sorunu bulunan vatandaşlarla Esenler Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda, Tuna Mahallesi 455 Parsel ve 950 Ada 3, 4 ve 5 Parsellerin imar sorunları ve çözüm alternatifleri konuşuldu.


VATANDAŞ KARARI KENDİSİ VERECEK

Toplantıda, söz konusu bölgede bulunan 50 adet binanın yenilenmesi ve tapu problemlerinin çözümü noktasında vatandaşlara alternatifler sunuldu. Buna göre; bölge riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme gidilecek ve kentsel dönüşüm projesi hazırlanacak ya da İmar Kanunu'na göre yapılacak iş ve işlemler ile sorunlar çözüme kavuşturulacak.


Her iki önerinin de kendi içinde avantaj ve dezavantajlar barındırdığını ifade eden bölge sakinleri, Esenler Belediyesi'nin bu konuda kendileriyle istişarede bulunmasından son derece memnun olduklarını belirterek, bu anlayışla Esenler'in bütün sorunlarının tek tek çözüleceğini söylediler. 


GÖKSU: HALKIMIZIN...