29 / 04 / 2024

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.



Çanakkale Biga Belediyesi’nde hizmete açılan E-İmar ile Kent Rehberi uygulamaları ile hayata geçirilen Akıllı Kent Otomasyon Sistemi, halkın hizmetine açıldı.

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Milliyet'te yer alan habere göre; projenin tanıtımı Biga Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şirin Turan ile firma yetkilileri katılım gösterdi. 

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

‘VATANDAŞLARIMIZ TEK TIK İLE İMAR DURUMUNU SORGULAYACAK’

Projeyle ilgili konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Gelişen ve büyüyen Biga ile ilgili teknolojik anlamda da dönüşümü devam ettirmeye gayret ediyoruz. Biga Belediyesi olarak vatandaşların imarla olan işlemlerini kolaylaştıracak olan E-İmar uygulamasını hayata geçirmiş oluyoruz. Teknoloji dostu belediyecilik anlayışıyla sürdürülebilir gelişimi esas alarak ilçemizde yaşayan vatandaşların pandemi dönemi ve sonrası için kolaylık sağlamak amacıyla imarla olan işlemlerin internet üzerinden yapılabilmesi için E-İmar uygulamasını başlattık. Bu uygulamanın çevre ilçelerdeki belediyelerimize örnek bir çalışma olmasını temenni ediyoruz. Buradaki temel amacımız özellikle pandemi döneminde vatandaşların belediyeye gelmeden hizmete ulaşmasını sağlamaktır. Bu sistemle Türkiye’nin neresinde olursa olsun insanlar bilgisayarları, tabletleri, telefonları üzerinden online bir şekilde arsalarının, taşınmazlarının imar durumunu sorgulayabilecekler. Vatandaşlarımız tek tık ile erişim sağlayabilecekleri E-İmar uygulamasına Belediyemiz internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler” açıklamasında bulundu. 

 


Geri Dön